Velkommen til virkeligheden, Tom Behnke: Hvornår får vi din uforbeholdne undskyldning til Roskilde?

Velkommen til virkeligheden, Tom Behnke: Hvornår får vi din uforbeholdne undskyldning til Roskilde?

Kære Tom Behnke,

Du skriver i dag på din Facebook-side: “Så er det i aften det går løs på TV2 kl. 20.00 i udsendelsen “velkommen til virkeligheden”, hvor jeg får lov til at komme helt tæt på hjemløse stofmisbrugere”. Jeg vil allerede gerne nu byde dig velkommen til virkeligheden.

Pressen fortæller i dag, at Tilsynet for Statsforvaltningen Sjælland afviser enhver mistanke om bestikkelse.

Vi er mange i Roskilde, der nu forventer din helt uforbeholdne og klare undskyldning.

Det er pinligt at en retspolitisk ordfører beskylder en kommune og en privat virksomhed for bestikkelse.

Du ved som retspolitisk ordfører og som politimand, at ordet ”bestikkelse” er meget alvorligt. Du forsøgte at pakke tingene lidt ind, da du stillede et § 20-spørgsmål til justitsministeren, men din mening lagde du i øvrigt ikke skjul på overfor pressen.

Ifølge Politiken.dk i dag har du dengang sagt til Jyllands-Posten:

»Det er virkeligt groft, og for mig at se er der tale om bestikkelse og dermed en straffelovsovertrædelse. Først smadrer man en mands virksomhed ved at tage det meste af hans jord, og så modtager man en belønning bagefter fra festivalen. Jeg er klar til at tage ud og arrestere dem alle sammen«.

Denne udtalelse er tillige bragt af Politiken.dk og i Gaffa.dk den 29. februar 2012.

Information citerer dig for følgende:

“- For mig at se er der tale om bestikkelse, tordnede Tom Behnke, der personligt meldte sig “klar til at tage ud og arrestere dem alle sammen”.

Avisen tilføjer syrligt: Nu er der så alligevel ikke rigtig nogen, som den betjentuddannede Behnke kan få lov at lægge i håndjern, og flere af hans egne partifæller har undervejs kritiseret ham for at opføre sig, som om han boede i et “Mickey Mouse-regime”.

BT  citerede dig 28. febraur 2012 for dette:

“- Det her er da et udtryk for et forsøg på bestikkelse. Hold da op, det er jo helt vildt. Det her er virkelig alvorligt. Havde jeg været på job hos politiet og havde hørt om det, så havde jeg sat papir i skrivemaskinen”, siger han.

Tom Behnke vil nu følge sagen til dørs.

Da du af justitsministeren fik klar besked om, at der ikke var noget at komme efter, holdt du lav profil. Nu har Statsforvaltningen givet klar besked. Mangler du mere for at korrigere dig selv?

Nu tror jeg du skal stikke din tjenestepistol i lommen og i stedet slå op i ordbogen under ”UNDSKYLD”. Du kan ikke som folketingsmedlem tillade dig at lade dette forblive, som du har lagt det op.

Vi er mange, der venter spændt.

Afgørelsen fra tilsynet ved Statsforvaltning Sjælland (citeret i Politiken.dk i dag):

»Vi finder således, at der på baggrund af redegørelsen og det fremsendte sagsmateriale ikke er grundlag for at antage, at Roskilde Kommune ved at modtage 2 kunstgræsbaner fra Roskilde Festival har handlet retsstridigt, eller at kommunen i øvrigt i den forbindelse har varetaget ulovlige eller usaglige hensyn i forhold til den lovgivning, vi fører tilsyn med«.

Scroll til toppen