En festival med noget på hjerte

En festival med noget på hjerte

Har du lagt mærke til de store orange annoncer med overskriften ”Skal vi stadig snakke udenom”? Roskilde Festival kører kampagnen Standpunkt: Fattigdom og sætter dermed fokus på et meget politisk betonet emne. Kan en festival tillade sig det?

Ja, synes jeg. Jeg bliver faktisk stolt, når ”min” festival melder sig ind i debatten på denne markante måde. Det er en dejlig afveksling til en helt afsporet Carina-debat. Her bliver taget hånd om en kendsgerning, at vi har mange fattige i Danmark. Og på, at vi snakker udenom. Og det gør vi jo. Tag bare debatten den seneste måned. For mange er Carina blevet legitimationen til at mene, at det nok ikke er særlig slemt. Men dette r det altså for dem, der reelt er fattige og en Carina-debat gør ingen rigere.

Det er modigt af festivalen at tage et standpunkt og gå markant ud med det. Det ville være meget lettere at lade være. Hvem kan forestille sig den såkaldte ”Danmarks smukkeste havefest” gøre det samme. Eller vores lokale gartner, der i år forsøgte at ødelægge festivaloplevelsen for mange. Nej – det ville være alt for kontroversielt, så er det meget mere bekvemt at gemme sig og holde tand for tunge.

Tak fordi I tager bladet fra munden og giver et ordentligt stød i trompeten. Tak fordi det ledsages af meget betydelige støttebeløb til Dansk Folkehjælp, hjemløseorganisationer, asylcentre og Mødrehjælpen. Det er en smuk kombination, der er iværksat på det helt rigtige tidspunkt.

Læs mere om Standpunkt her
Læs flere blogindlæg her

Scroll til toppen