Personaletanker – vores arbejdssliv

Personaletanker – vores arbejdssliv

Dette indlæg har jeg sendt til Forum Advokaters interne info-brev. Måske kan det interessere en bredere kreds. Det handler om hvordan vi indretter vores (arbejds)liv.

Vores 10 bud:

Kan du huske vores ti bud? Du kan læse dem på hjemmesiden.

De ti bud er en del af CSR-politikken. Og betyder det så noget for dig? Det håber jeg. Efter vores turbulente periode fik partnerne brev fra CSR-gruppen, som gjorde opmærksom på vores CSR-politik. Et vink om, at tingene ikke var gjort optimalt, hvilket partnerne drøftede og var enige i.

Det er godt, når vi kan bruge CSR til at forbedre vores dispositioner i det daglige arbejde. Hvis vi alle – hver på vores måde -.beslutter,. hvordan vi vil bruge f.eks. de ti bud, eller vores værdier, så vokser vi.

Når en kunde ringe til mig for at få hjælp til skilsmisse siger jeg: ”Vi har to modeller. I denne ene laver vi det hele og det koster kassen. I den anden laver du det hele og det er gratis”. Kunden vil normalt gerne høre om den gratis model. ”Den går ud på, at du skal lave om på dig selv. Du må bare ikke fortælle det til din kone”. ”Hvad sker der så”. ”Så vil du opleve, at din kone ændrer sig – fordi du ændrer dig. Det er svært – men det virker. Og hvis du ikke får held med det, så ring igen – så tager vi bare den dyre model”.

Det er sagt med et glimt i øjet. Og så er der meget rigtigt i det. Når vi ændrer os, ser vores omverden os på en anden måde. Det betyder, at de agerer anderledes og det vil ofte være en win-win. Det svære er at arbejde med sig selv – det er jo lettere, hvis vi kan få konen, sekretæren eller bossen til at ændre sig.

Jeg har underholdt med, at jeg selv arbejder efter denne model og hvor har det taget mange år. Nogle vil nægte, at jeg overhovedet er begyndt. Jeg er begyndt og jeg holder fast i min drøm om at vi sammen skaber en arbejdsplads, hvor flest muligt – helst alle – henter nettoenergi i stedet for at aflevere nettoenergi. I den sammenhæng har jeg en gammel drøm om at flere tager ordet på fællesmøderne. Der er så meget værdi i at tale sammen. Det er derfor det hedder sam-tale.

Kh Allan

Scroll til toppen