Frikøb Fristaden med Folkeaktier

Efter 40 års kærlig kamp og 10 års udmattende forhandlinger har Christiania fundet en forhandlingsløsning med Staten: En ny Christiania-fond skal købe størstedelen af bygningerne på området for 76 mio. kr. og leje voldanlægget for 6 mio. kr. om året. Lige nu er der indsamlet knap 4 millioner kroner. Støt sagen. Se videoen.

Christiania har kæmpet for, at Fristaden fortsat skal være alles og ingens ejendom. Aftalen sikrer, at der ikke kan spekuleres i boliger på Christiania. Når en Christianit i fremtiden sætter et gammelt vindue i et selvbyggerhus, så sker det altså fortsat uden skøde og friværdi. Sådan skal det være, for Christiania er folkeeje.

Selvom der er et lån, som skal betales, skal Christiania fortsat kunne bidrage til Danmark og København. Christiania skal både kunne rumme millioner af gæster fra ind- og udland, være et selvforvaltende eksperimentarium og en åben vildtvoksende bypark. Her skal være plads til dem, der ikke er plads til andre steder, kreeres krøllet kultur og skabes smukke huse, som fattigrøve har råd til at bo i.

Fristaden har brug for hjælp til at løfte den opgave. Derfor udsteder Christiania folkeaktier med det mål at rejse 76 mio. kr. til støtte af frikøbet via Fonden Fristaden Christiania.

Du kan købe her

Scroll til toppen