Skattelettelser: 81 kroner pr dansker pr måned. Jeg takker.

Skattelettelser: 81 kroner pr dansker pr måned. Jeg takker.

S OG SF HAR TORDNET om ufinansierede skattelettelser til de rige. Danske Bank har for Berlingske udført beregninger, der viser, at skattelettelsen er 81 kr pr måned, dog lidt større nu, før alle contraafgiftsstigninger er slået 100% igennem. 

BO SANDEMANN RASMUSSEN, Danske Bank, siger, at det kun var forårspakken 2004, der reelt indeholder skattelettelser. 2008-pakken gav lidt, men ikke ret meget. Den samlede skattelettelse siden 2001 har været på 4,2 milliarder, svarende til 972 kr pr voksne dansker om året. Det gælder, når alle elementer i de senere års skattereformer er fuldt indfaset i 2019.

EN AF MINE VENNER fik revisoren til at beregne skattelettelsen. Svaret var, at der ikke var nogen synbar lettelse. Jeg har aldrig slev mærket en skattelettelse og har undret mig over S og SFs udsagn. Det har faktisk irriteret mig at høre på disse udsagn, men retten til lemfældig omgang med tingene tiltages ofte af oppositionen. Derfor glæder jeg mig til at se, hvordan den kommende regering nu vil agere i virkelighedens verden.

 EN ANDEN BEKENDT SPURGTE: Hvordan kan nogen sige, at en skattelettelse er at give noget til nogen? En skattelettelse for mig betyder, at der tages lidt mindre fra mig. Grundlæggende synes jeg, at jeg har ret til min løn. Når jeg betaler skat, afleverer jeg noget af min indtjening. Hvis en skattelettelse giver mig lov til at beholde en større del af min løn, så føler jeg ikke, at jeg har fået noget. Jeg beholder bare mere af mit eget. Og det er jeg meget enig i. Skal jeg ligefrem sige tak, fordi jeg får 81 kr mere pr måned? Hamen så: TAK. Er det uhøvisk at drømme om, at nogen takker mig fordi jeg afleverer over halvdelen af min bruttoindtægt hver måned, hele året, hvert år? Just asking.

 

Scroll til toppen