Pandora: Måske skal vi gøre som den 13-årige, der ikke ville invester i plastic-hestesko?

TALTE I DAG MED EN GOD VEN. Vi drøftede Pandora. Han fortalte mig en interessant historie:

EN 13-ÅRIG KNÆGT på Lolland begyndte at interessere sig for aktier. En lokal virksomhed havde fået århundredets idé: hestesko af plastic. Fantastisk idé. Ingen forurening, ingen larm, ingen beslagsmed. Det måtte være et oplagt investeringsemne for den unge børshaj?

MEN HAN TÆNKTE SIG OM. Han tog på besøg på den lokale rideskole og talte med pigerne. Ingen af dem havde hørt om hestesko af plastic og ingen af dem ville overveje at købe dem. De ville savne lyden af den rigtige hestesko – et helt afgørende element ved rideglæden, fortalte de. Drengen gik hjem og fravalgte investeringen

MÅSKE SKULLE PANDORA-INVESTORERNE have gjort det samme, filosoferede min ven. Og det synes jeg er en god pointe. Eftertænksomhed og refleksion. Det er sundt at standse op og tænke over næste skridt. Både for investorer og i vores liv i almindelighed. Og så er det også væsentligt, at næste skridt bliver taget. For refleksion uden handling er ligeså meget sort, som for meget og ureflekteret handling er hvidt. Eller omvendt.

Læs også: Pandoras sammenbrud, bankerne og griskheden – og hvad med os andre?

Scroll til toppen