Giv den gas – fem trin til mere energi

LÆS HER HVORDAN DU FÅR MERE ENERGI. Fem trin, som hver for sig vil fylde energi på tanken. 5 lette tips. Prøv at arbejde med dem i nogle uger.

Op i helikopteren. Se efter ny energi. Her er fem trin, du måske kan bruge.

ENERGI ER VIGTIG. Vi arbejder i dag kortere tid end tidligere generationer, men tiden bruges effektivt og komprimeret. Den er omgivet af mange udfordringer og spørgsmål. Vi har et større udsyn og ved mere end de tidligere generationer. Også om, hvor galt det kan gå. Og hvor mange farer, der lurer. Vores velfærd byder på mange fordele, men også mange farer. Vi ved godt, at vi skal passe på os selv. Mette Skøt, Morten Dorhmann Hansen og Bent Kock skriver om det i deres nyudgivne bog ”Dit engagement”.

VI KAN TRÆNE OS til en bedre fysisk form. Og til en bedre følelsesmæssig form. Steven R. Covey har i bogen ”7 gode vaner” påpeget vigtigheden af at vi ”sliber saven”. Fysisk, socialt/følelsesmæssigt, mentalt og åndeligt. I Dit Engagement” peger forfatterne på nogle redskaber og principper, der kan øge din følesesmæssige energi. Jeg har udvalgt de fem trin, som jeg mener er de vigtigste, og har tilføjet mine egne bemærkninger.

1. SMIL TIL VERDEN. Ja, det er banalt, men også sandt, at når du smiler til verden, så smiler den tilbage til dig. Du kan øve dig i at smile, så du kan gøre det, lige når du vil. Tag f.eks. en dyb indånding og smil, mens du langsomt puster ud. Du kan øve dig i det overalt: på cyklen, i S-toget, på vej til møde eller på en løbetur (har du tænkt over, at mange løbere ser forpinte ud – prøv med et smil).

2. TRÆK VEJRET. Lær mere om vejrtrækning. Du er nødt til at trække vejret, ellers går det hurtigt galt. Derfor er det en god idé at arbejde med vejrtrækningen, så den giver dig mer-værdi. Du har lært at tælle til ti, før du eksploderer. Hvis du arbejder videre og tager ti dybe indåninger og ti langsomme udåndinger, vil du mære en klar forbedring.

3. VISUALISRING. Dine tanker har en fantastisk kraft. Du kan bruge den positivt eller lade kræfterne bruge dig. Vælg selv. Skal du til et møde, du er nervøs for, så giv dig nogle minutter til at trække vejret og tænk på situationer, du tidligere har klart på en god måde. Du får ny energi og et bedre møde.

4. SKRIV EN POSITIVLISTE. Når du ikke forstår et andet menneske, så skriv en liste på ti positive punkter om den anden. Din opmærksomhed flytter sig til noget positivt og du vil blive overrasket over, at der ved alle mennesker er nogle positive træk. Du kan bedst se dem, hvis du fokuserer.

5. GÅ GLAD I SENG. Tænk på tre gode oplevelser i løbet af dagen, før du går i seng. Skriv tre ting ned og se på din liste. Hvis du gør det hver aften i en periode, så flytter din fokus sig langsomt, men sikkert og du vil få et generelt mere positivt syn på dit liv.

HVAD MENER DU SELV? Hvis du har gode råd, som du vil dele med os andre, så skriv din kommentar nedenfor.

LIVET ER HVAD VI GØR DET TIL. Derfor har vi allesammen fantastiske muligheder. Lad os hjælpe hinanden med at finde ud af at bruge den viden.

Scroll til toppen