Drejø – dejlig trods vind og vejr

SIDDER PAA DREJØ med et Huawei e 220 modem, som jeg ikke kan faa til at fungere med min Mac. Maaske er det det nye OSX Lion, der giver problemer? Ved det ikke.Laaner en pc med engelsk tastatur.

DREJØ ER SMUK, ogsaa i regn og blaest. Vores to-aarers inrigger ligger i havnen. Har lige toemt den for vand med oesekar. Skoene blev vaade, men (vand)pyt med det. Desvaerre var mit regntoej havnet i bunden af baaden. Saa nu maa de to rokammerater hente raavarer hos koebmanden, der lukker kl 18. Er spaendt som en flitsbue paa, hvad de koeber.

VINDEN BLAESER og det vil vare til klokken tre i nat. Det venter vi saa paa. Imens sidder jeg og kigger ud over oehavet og landet. Alt staar i et, mens farverne flimrer varmt og viser, at naturen altid er smuk. De smukke strandenge med det flade hav, det flotte blomsterflor og de mere end 60 fuglearter. F.eks. yngler her 6 par roerhoege.

I 1906 BOEDE her 359 mennesker. I dag er det ca. 70. Der er stilfaerdigt gang i kro opg koebmand, hvor Anne Birgitte holder til og hendes eksmand, der boer i Israel, staar for koekkenet, mens AB hygger om gaesterne.

OELEJRENS TRASKTOR holder ensomt ved faergelejet. Den er loebet toer for stroem, saa vandtanken staar her og ikke i oelejren. Vi er den eneste baad i havnen – borrtset fra oeboernes. Ingen gaester. Regnen trommer paa taget og Boelgeskvulp har indtaget oens informationshus, hvor vi har oprettet midlertidig kommandocentral, som om lidt omrokeres til feltkoekken og restaurant med hjemmelavet mad af nordisk oprindelse. Foran mig paa bordet staar en smuk buket plukket her med persille, krydderurter og et udpluk af oehavets blomster.

DANMARK ER DEJLIG. DREJOE ER SMUK. Tak for den oplevelse.

Foelg Roforeningen Boelgeskvulp her

Scroll til toppen