Tak for det uventede øjeblik – kuldkastning er OK

DANMARK ER I FERIEMODE. Hurra for det. Ferie er dejligt. For mange er det sandelig også en prøvelse. Som advokat ved jeg, at vores afdeling for skilsmisser boomer efter ferieperioderne. Og det er jo trist. Måske vi skruer forventningerne for højt op?

JEG LÆSTE I DAG Jakob Brønnum, der blandt 255 andre skriver i bogen ”Himlen i mine fodsåler”:

Bogen Himlen i mine fodsåler

Herre, tak for det uventede øjeblik
der ændrer dagen og kuldkaster alle mine planer
Lær mig at se livets komme i stedet for bare at se dagene gå

MEGET TANKEVÆKKENDE. Selv er jeg ikke verdensmester i at lade mig forstyrre. Når jeg har fordybet mig, har jeg ikke lyst til at kravle ud af min hule. Jeg vil bare blive ved. Og det er nok ikke helt optimalt. Jeg vil gerne lære at blive bedre til at ”takke for det uventede øjeblik”. Belønningen er flot konkluderet i linje tre: ”..se livets komme i stedet for bare at se dagene gå”. Det jo rigtigt. Det er det, livet handler om.

OG NÅR ORDENE sætter mig til at tænke, så finder jeg ud af, at nogle af de rigtig sjove stunder har været dem, hvor mine planer er blevet kuldkastet – og hvor jeg vel at mærke har givet mig lov til at rive med. Dårligt var det, hvor kuldkastningen skete, men hvor jeg strittede imod.

Susanne i et glad øjeblik (Vicole della Leopardo, Rome)

SÅ HVAD VIL JEG nu huske fra denne dags morgenstudier? Jo, netop dette: at have mod og vilje til at acceptere, at livet ikke er forudsigeligt ud på femte decimal. At give plads til de/den kuldkatende og til mig selv. At kunne ”takke for det uventede øjeblik”. Bare tage imod. På bare tæer og med åbent sind. Enjoy. Just do it. Nyd det. Tag det ind. Dette uventede øjeblik. Om lidt er det forbi og jeg vil savne det.

Scroll til toppen