Oslo-katastrofen: Pressen giver terroristerne en delsejr

NYHEDSDÆKNINGEN af Oslo-katastrofen viser, at terrorismen har vundet en delsejr: ordet ”terror” bruges pr. automatik om katastrofen, uagtet ingen officielt har et klart billede af, hvad der er sket. Vi har end ikke vished for, at den rigtige gerningsmand er fundet og vi ved ikke sikkert, om der er flere ansvarlige.

DER ER MANGE GISNINGER og mange fortolkningsforsøg, men noget sikkert har vi ikke. Alligevel tales der i hele verden om terror. Det er en sejr for terrorregimerne. Den ukritiske karakteristik giver gratis vind i sejlene til terrorister over hele kloden.

TÆNK OM VERDEN I STEDET kaldte Oslo-katastrofen for en katastrofe. Tænk hvis pressen rent ud skrev, at vi ved intet, foreløbig ligner det en gal mands værk. Vi må tage os tid, før vi finder en forklaring. Det er ingen skam at vente. Sådan gør vi i demokratiske lande.

DET ER IKKE PRESSENS OPGAVE at afdække, hvad der er den sande forklaring. Det er politiets og myndighedernes opgave. Pressen skal dække begivenheden, men det er ikke det samme som at alle aviser og nyhedsudsendelser skal overplastres med omtale af Oslo, når der ikke er noget at fortælle.

RUNDT OM I VERDENS TERRORCELLER har de kronede dage og de må fryde sig over vestens mediedækning. Omtalen af Oslo-katastrofen kunne terrorcellerne ikke have betalt, hvis de skulle have købt omtalen. Dækningen af et folk og en verden, der går i koma, når ulykken sker i et fredeligt og stilfærdigt land, er jo anskuelsesundervisning for terrorister. Det er sådan vi skal gøre og det ser ud til at virke rimelig let, må de tænke.

HVOR ER PRESSENS REFLEKSIONER? Hvad tænker pressen mon på? Svaret blæser i vinden.

LÆS OGSÅ:
Oslo: Pressen bærer benzin til terroristernes bål. Hvorfor er pressen så ubetænksom?

og

Oslo – forfærdeligt. TV-avisens dækning: ligeså

Scroll til toppen