I dag er det Sussi og Leo-dag på Roskilde

Søndag på Roskilde er det Sussi og Leo-dag. Hvad betyder det?

For snart mange år siden huserede Jakob, Halvor og jeg i Skagen nogle dage hvert år i november. Det var dengang Skansen fandtes i Skagen. Den blev verdensbrømt i Danmark fordi Skansen engagerede Sussi og Leo på n millionkontrakt.

Køkulturen herskede: "we share a beer"

Vi havde en fast tradition med at høre Sussi og Leo en hverdagsaften. Det var en oplevelse. Hver gang. Der var fylt med lokal. Fiskere, håndværkere og efterlønspensionister og så nogle faste tilrejsende stamgæster. Vi nød det. Gjorde det, som vi også gør på Roskilde: “we share the feeling”. Hvor det i Roskilde er “the orange feeling” var det på Skansen “e share the beer”. Nå vi stod i hjørnet, sendte vi 100 kroner fra hånd til hånd gennem det tæt pakkede lokal og vups kom der ad samme vej tre kolde øl tilbage. Ikke noget med at snyde. Byttepengene fulgte med.

Jakob, Allan og Halvor på Roskilde

Vi købte naturligvis en Sussi og Leo-t-shirt. En aften fik vi så de to notabiliteter til at skrive autografer og dt gjorde de med stor glæde. Huske, at Sussi især var vild med mig 😉

Kø foran Skansen

Og siden er Skansen solgt og blevet til ejerlejligheder, mens Sussi og Leo forduftede til Frederikshavn, hvor det aldrig nogenssinde blev det samme.

Sussi og Leo i en glad stund på Skansen

Og for nu at mindes de gode dage på Skansen har Jakob, Halvor og jeg aftalt, at vi altid bærer Sussi og Leo-trøjen på Roskilde, men kun søndag. Årets hjemmeopgave er derfor at huske, hvor vi lagde t-hshirten sidste gang vi kom hjem fra Roskilde.

Så er det Sussi og Leo-dag

Og jeg HAR fundet min. Jeg har taget den på og jeg er parat til Roskilde, dag 4.

Scroll til toppen