Gider du feste?

KENDER DU DET. Du er inviteret til fest eller middag. Det er du glad for. Så oprinder dagen og du gider ikke. Er for træt. Har for travlt. Er uoplagt. Vil hellere noget andet.

Gider du feste?

JEG KOM TIL AT TÆNKE PÅ det i dag, da jeg læste Leif Vestergaards tankevækkende ord i Kristeligt Dagblad. Jeg har engang imellem haft det sådan, at jeg bare ikke orkede at gå til fest, men slæbte mig af sted – og så kan jeg ikke være en gevinst for selskabet. Det er selvfølgelig ikke i orden. Leif Vestergaard skriver klogt sådan:

Lad os give tid - også til at feste

“NÅR DU BLIVER INDBUDT, må du droppe noget af det, du selv har tænkt og besluttet at ville gøre. Det må skydes til side, for at der kan blive plads til at tage imod indbydelsen”. Og han konstaterer helt rigtigt, at ”man ikke kan give noget af sin tid til en anden, uden at den anden må slippe noget af sin tid og overlade den til værten, der indbyder”.

DET ER GODT AT BLIVE mindet om. Næste gang vil jeg være totalt oplagt!

Scroll til toppen