Dagbladet tager fejl om Folkemødet

Dagbladet slutter sig i lederen mandag til koret af journalister, der har en bestemt mening uden selv at have været til stede på Folkemødet.

Fejlbehæftet leder om Folkemødet. Pinligt.

JEG KAN NATURLIGVIS tage fejl, men jeg så ikke Dagbladet ved Folkemødet. Der gengives en opfattelse af, hvad Folkemødet ”i hvert fald den del, der blev afspejlet i medierne” er og ikke er. Problemet er, at medierne altid skal være ”Rasmus modsat”. Et Folkemøde og så endog på Bornholm – det skal da kanøfles, siger de sjællandske journalister i blandet mandskor fra deres respektive elfenbenstårne.

Er der nogen mere folkelig ordstyrer end hr. Madsen?

Folkemødet snublede ikke. Det var et folkemøde og der var gode debatter overalt i Allinge. 256 arrangementer med mange tusinde deltagere. Det er ikke noget, der skal kimses ad. Eller skrives bedrevidende om.

Anita Bay Bundegaard skriver i dag i Politiken: ”Hvis nu de sure kritikere i stedet for at forblive i elitens lukkede cirkler – hvor alt, hvad der ikke foregår i København, er ’langt væk’ og ’utilgængeligt’, som det helt horribelt blev sagt – havde orket at deltage på Bornholm, ville de have kunnet bidrage konstruktivt til selveste demokratiet. For det er jo, hvad det her handler om. Demokratiet opstår, hvor folk mødes, konkret og fysisk, hvor der er nærvær, lytten, diskussion og engagement”. Heri er jeg helt enig.

Når Dagbladet konkluderende skriver, at ”det hele løb lidt skævt”, så må jeg protestere og jeg vil kalde lederen ganske useriøs. Som deltager kan jeg ikke genkende noget af dens indhold. Topmålet er, at lederskribenten også slutter sig til Pia Kjærsgaards kor, der vil have Folkemødet flyttet til andre dele af landet – her endog med ”begrundelsen”, at det vil lette involveringen af folket. Sikke noget vrøvl. Du kan rejse til Bornholm for 99 kroner. Det tager nogle få timer – hvis du tager bussen fra København, er du fremme midt i Folkemødet på mindre end tre timer. Hvad er problemet? Jo, det er ganske enkelt manglende indsigt. En lidt kedelig ting i et dagblads leder.

Hvad mener du?

Læs også Anita Bay Bundesens indlæg i Politiken 20. Juni 2011:
Der er langt fra Allinge til Deadline:
http://tinyurl.com/6goxrj2

Fra Folkemødet:
http://tinyurl.com/6x9mtuu

http://tinyurl.com/67zcuky

Med venlig hilsen
Advokat(H) Allan Ohms
Forum Advokater – mødested for løsninger
+45 4638 0321 – ao@forumadvokater.dk www.forumadvokater.dk

Læs desuden ”Om bloggen”, hvoraf fremgår, at mine blogindlæg naturligvis står for min egen regning.
Scroll til toppen