Søndagsrigdom (måske en idé til en morsdags-gave)

Søndagsrigdom (måske en idé til en morsdags-gave)

Jeg har været i min yndlingskirke i dag. Og jeg føler mig rig. Hør hvorfor.

Tømrermester Niels Jørgen Olsen har lavet denne prægtige låge ind til nordens ældste stenkirke, Sct. Jørgensbjerg Kirke

Det begyndte i morges. Løbetur langs fjorden. Grønne træer, får med små krammefåre”børn”. Blå himmel. Blå fjord. Frisk luft. Morgenbord i det fri med udsigt til Susanne og hendes velplejede have, som hun beriger mig med. Så tyve skridt til nordens ældste stenkirke. Sct. Jørgensbjerg Kirke. Johannes Hattorp prædikede, Merete Kuhlmann på orgel og det dygtige kor. Jeg sad og bearbejdede dagen tekst, mens Merete spillede på orglet. Der var dåb af menneskebørn. Bagefter ud af kirken ud i solen og hjem og hilse på verdens bedste nabo, som var så sød at stille mig en kold øl i udsigt. Jeg glæder mig.

Jeg læste på Facebook et link (tak til Mogens for linket) til et klip med Johannes Møllehave*). Du ved, det er den 74-rågie præst, som dansk politi anholdt**) med noget, der for mig ligner unødig magtanvendelse eller mere straight forward: med noget, der må opleves som vold. Klippet handler om påsken og påskeliljen og det ligger i forlængelse af et essay jeg skrev for kort tid siden – Hvad er en påskelilje***). Det er bare mange gange bedre end min fortolkning. Brug linket nedenfor og gør dig selv den tjeneste, at du lytter koncentreret i otte minutter. Johannes forklarer og DRs eminent dygtige pigekor synger så livgivende og så smukt. Giv dig selv en søndagsgave eller din kone eller mor eller mormor og eller farmor en morsdagsgave: se klippet samen og tal om det.

Jeg ønsker jeg alle en bragende dejlig søndag.

*)
Interview med Johannes Møllehave:
http://www.dr.dk/DR1/Foer_soendagen/20060501131052.htm

**)
Læs mit debatindlæg: Må man tæve en præst:

http://allanohms.wordpress.com/2011/05/02/ma-man-taeve-en-74-arig-praest/

***)
http://allanohms.wordpress.com/2011/04/25/hvad-er-en-paskelilje-vidste-du-mon-det/

Med venlig hilsen
Advokat(H) Allan Ohms, Forum Advokater – mødested for løsninger
+45 4638 0321 – ao@forumadvokater.dk www.forumadvokater.dk

Læs desuden ”Om bloggen”, hvoraf fremgår, at mine bloginlæg naturligvis står for min egen regning.

Scroll til toppen