Den gamle kone og den unge pige

Den gamle kone og den unge pige

DE SAD I SOFAEN. To generationer mødes til uformel forening.

Kristine fra Lemvig sad i sofaen sammen med Julie fra Roskilde. Der er 50 år mellem dem. Deres baggrund er helt forskellig. Det ved de godt, her hvor de mødes for første gang i deres liv. Julie er uimponeret. Det samme kan jeg ikke sige om Kristine. Hendes øjne fortæller det hele, mens hun sidder og iagttager den unge Julie med øjne og øren.

”Er ungdommen også sådan – vi troede det ikke”. ”Hvorfor skriver aviserne ikke om det” ? Ja hvorfor mon ikke tænker jeg. Men kommer fra det. Mine øjne kan ikke lade være med at følge den gamle kone og den unge pige. De er så smukke. Der er stille. Ingen TV-avis med live-dokumentation af at også denne aften har en ond sensation. Der er ingen radio med forsøg på at tilfredsstille tænkte lytterbehov med kønsløse elektroniske musik-spillelister, som efter pc-beregning kan sikrer, at det talentløse ukritisk fastholdes. De taler. Lige nu er der kun de to i deres verden. Fokusering, opmærksomhed, lyst til at lytte, lyst til at forstå. Det er smukt. Hvis jeg kunne male og sikre dette, så kunne resultatet bære et museum og eftertiden ville samles om maleriet, ligesom vi i dag samles om de store billeder på Skagens Museum, når vi vil forstå, hvad der skete engang. Og dog ville vi ikke forstå det. Men Julie og Kristine forstår hinanden. Uden ord derom.

Hvorfor fascinerer det mig så meget ? Jamen tænk nu hvis to politikere sad på den måde. Uden TV og presse. Uden spindoktorer. Uden Se&Hør og politiske indpiskere. Bare sad og var åbne og modtagelige og ærlige. Ivrige efter at lytte og forstå denne nye verden. At føle denne menneskelige rigdom uden forstillelse.

Med venlig hilsen
Advokat(H) Allan Ohms, Forum Advokater – mødested for løsninger
+45 4638 0321 – ao@forumadvokater.dk www.forumadvokater.dk

Læs desuden ”Om bloggen”, hvoraf fremgår, at mine bloginlæg naturligvis står for min egen regning.

Scroll til toppen