Tak for inuit

Tak for ”inuit”.

Fra forfatterens hundeslædetur, der pågik, da Inuit-festivalen begyndte i Roskilde

Mens jeg har været så heldig at besøge Grønland, har Roskilde holdt ”inuit nu” – kulturfestival på højt niveau, med fokus på venskabet mellem Grønland og Roskilde. Jeg har haft lejlighed til at deltage i nogle af arrangementerne, men mange kender jeg kun fra programmet og omtalen.

Der er grund til at tage hatten af for en festival som denne. Roskilde – festivalernes højborg – kan det der med festivaler, der er større end havefester. Inuit har samlet både mennesker og penge, har givet oplevelser, oplysning og har knyttet bånd. Grønland er ikke bare Grønland, men noget særligt. Roskilde er ikke bare Roskilde, men noget særligt. Måske det er derfor projektet blev vellykket?

Nu bliver intet rigtig godt uden knofedt, indsats, omtanke, hjerte og hjerterum. Og det har det ikke skortet på. Mere end et halvt hundrede virksomheder, foreninger, kulturelle institutioner har sammen med Roskilde kommune stået får denne festival. På dette link kan se arrangørlisten:
www.roskilde.dk

Tak for det hele. Arrangementer for børn, for voksen, for hinanden – for roskildensere og for vores grønlandske venner. Et gammelt ord siger, at det er klogt ikke at fremhæve navne, for så overser an ingen. Jeg vil alligevel gerne sende en varm tak til kulturkonsulent Marie Berthelsen, Roskilde kommune og til formanden for Kulturudvalget, Birgit Pedersen. Og de jeg så uretmæssigt forbigår ved at fremhæve to, dem sender jeg min appel om accept. Tak til alle, der har gjort inuit-festivalen mulig.

Slædehunde, Grøland, højt til loftet. Det gør et uudsletteligt indtryk.

Med venlig hilsen
Advokat(H) Allan Ohms, Forum Advokater – mødested for løsninger
+45 4638 0321 – ao@forumadvokater.dk www.forumadvokater.dk

Læs desuden ”Om bloggen”, hvoraf fremgår, at mine bloginlæg naturligvis står for min egen regning.

Scroll til toppen