Er advokater dyre?

Ja, advokater er kanondyre.

Er advokater dyre? Her ses forfatteren i gang med st skrive en mindre regning.

Nogle af dem er dyre, fordi der er billige. Andre er dyre, fordi de er gode.

På den måde ligner advokater næsten resten af samfundet. Vi vil allesammen gerne have noget for det vi laver. Når jeg får skiftet en pære i min bil og betaler 745 kroner for det, 10 minutter og en pære, så synes jeg det er dyrt. Når jeg får repareret vaskemaskinen, 32 minutter og 1.345 kr, så synes jeg det er dyrt. Når jeg får sat otte reoler op og de koster 24.000 kroner og 4.000 kroner for opsætningen, så syns jeg det er dyrt. Når jeg køber en liter youghurt og den koster 18,95 kr, så synes jeg det er dyrt.

Og hvad kan jeg så gøre ved det? Youghurten kan jeg købe billigere. Jeg kan sammenligne mængde og fabrikat og så kan jeg få en samme youghurt billigere. et kan være det koster mig otte kroner i benzin, og 200 kroner i tid, at hente den et billigere sted – men jeg kan få den “billigere”. Det samme gælder pæren i min bil. Og en bilpære er en bilpære. Tør jeg så det samme med reparation af mine bremser? Eller køber jeg de billigste dæk og tænker, at jeg kører alligevel aldrig ret stærkt (hvilket min kone aldrig ville erklære sig enig i)?

Så er der min flinke læge. Han er gratis, tænker jeg. ER han så det? Ahhh, ikke helt. Nærlæsning af de offentlige budgetter viser, at det koster en del kugler at holde lægerne i gang. Jeg ville måske live overrasket, hvis lægens reelle timepris stod på døren?

Så er der min tandlæge. Her kommer jeg fire gange om året og normalt slipper jeg med 3-400 kr og femten minutter. Det er til at gå til. Og jeg køber mig gerne fra at sidde i stolen alt for længe. Jeg aner ikke om en anden tandlæge er billigere, for jeg har ikke lyst til at åbne min mund for hvem-som-helst.

Jeg priser mig lykkelig (undskyld udtrykket) for at jeg ikk skal vælge advokat. Hvem i alverden skulle jeg vælge, hvis jeg nu ikke kendte mine kolleger og mig selv i Forum Advokater? Det er ikke så lige til og nogle vælger så ud fra prisen. Problemet er blot, at det kan du ikke gøre. For du kender aldrig prisen. Måske kender du timeprisen, men hvem ved hvor hurtig eller langsom advokaten arbejder? Og hvor godt?

Det bedste råd ved valg af advokater er: læs om din advokat på forhånd. Forhør dig. Dan dig et billede. Og tjek så om kemien passer. Når jeg på denne blog og på Forum Advokaters hjemmeside, på Facebook og så videre fortæler meget om mig selv, så er det fordi jeg gerne vil give mine potentielle kunder mulighed for at læse om hvem jeg er. Hvis de ikke synes om min type, så er de advaret på forhånd. Og så blvier der tid til dem, der synes, at jeg er OK. Og herfra plejer vi at finde ud af det med prisen.

Mange af mine kunder siger, at det kostede mange penge, men det var ikke dyrt. Og det var slet ikke billigt (det billige er altid biligt i ordets tungeste forstand).

Læs mere her:

http://www.dinepenge.dk/brevkassen/hvad-koster-det-gaa-til-advokat

http://newmedialaw.dk/2010/05/18/hvad-koster-en-god-advokat/

Med venlig hilsen

Advokat(H) Allan Ohms, Forum Advokater – mødested for løsninger
+45 4638 0321 – ao@forumadvokater.dk www.forumadvokater.dk

Læs desuden ”Om bloggen”, hvoraf fremgår, at mine bloginlæg naturligvis står for min egen regning.

Scroll til toppen