Hold nu op med at stole blindt på regler

Hold nu op med at stole blindt på regler

Med korte mellemrum hører vi forargede historier om sammenkobling mellem forskellige skandaler og et for tæt samarbejde mellem læger og medicinalindustrien. Det fører nogle gange til nye regler og en overraskende overtro om, at problemerne løses ad denne vej. Det gør de ikke, mine damer og herrer. Regler løser ikke denne type problemer.

Lav så mange regler I vil, og der vil altid være mennesker og virksomheder, der er parat til at sætte dem til side for egen vindings skyld. Det er den barske – men velkendte – virkelighed om vores verden og det triste budskab er, at det problem løser vi ikke ved at sætte verden ind i et Excel regnerark. Herved rammes alle de, der aldrig kunne drømme om at ændre adfærd mod en middag eller en kuglepen. Man lægger hindringer i vejen og besværliggør tingene, fordi alle i virkeligheden sættes under mistanke som potentielle snydere. De snydere, der er – og som tager rigeligt fat – klarer sig fortsat fint.

Hold nu op med generelt at koble almindelige ordentlige læger med svindel og bedrag og lad være med at lade jer overaske over, at der findes læger med dårlig moral. Det findes overalt, men det bør ikke gå ud over det markante flertal bestående af seriøst og hårdtarbejdende mennesker.
Vi bureaukratiserer og kontrollerer hinanden ihjel, mens vores konkurrenter rundt om i verden innoverer, producerer og tænker strategisk. Kom nu, Danmark.

Scroll til toppen