Tak til byrådet fordi I går “Henrik-vejen”

Tak til byrådet fordi I går “Henrik-vejen”

Der er grund til at kippe med flaget overfor de ansvarlige partier i byrådet. Et bredt budgetforlig er godt for Roskilde. Tak for det. Jeg ved ikke om man kan kalde det borgmester Joy Mogensens politiske svendestykke, men jeg glæder mig over at jeg fra flere sider har hørt rosende omtale af solidt politisk håndværk. Det betyder virkelig meget for en by, at borgmesteren kan håndværket og hvad er bedre til at vise det end en budgetforhandling.

Det har krævet noget af alle forligspartier. Blå stue, som jeg selv stemmer på, har vist mod og taget ansvar. Rø stue har åbnet for dialogen og der er givet og taget. Det gør ondt, når giet fattes penge, men så meget desto mere må vi som borgere være glade for, at der er enighed om at tage ansvar bredt.

Det er altid let at stå udenfor og sige sure ord. Enhedslistens budgetforslag er i økonomisk henseende ikke forsvarligt. er er mange gode tanker, men både her og på landsbasis har Enhedslisten noget vanskeligt ved at forholde sig til de reelle økonomiske kendsgerning og foretrækker rollen som ufinansieret julemand. Fred med det.

Dansk Folkeparti var med langt hen ad vejen, men fik Danmarks Rockmuseum og kulturen galt i halsen. Hvor er det synd, at vores talentfulde Merete Dea Larsen føler sig presset til at tænke Dansk Folkepolitisk. Slut dig dog til et af de borgerlige partier og bliv fri til at tænke sund fornuft om kulturen. Jeg nægter at tro, at Merete Dea Larsen inderst inde ikke kan se, at Danmarks Rockmuseum og investering i kulturen er yderst fornuftigt. Det er næppe tilladt at tænke højt om det i DF, så skift dog over, så du får din frihed til at tale højt.

Tillykke til forligspartierne og tak for jeres indsats. et lover godt. Jeg kan huske tiden, hvor borgmester Henrik Christiansen styrede yen med et samlet byråd bag. Det gav vores by fremdrift og resultater, som vi den dag i dag kan glæde os over. Det er lykkeligt, at Joy Mogensen allerede i sin første tid som borgmester går ”Henrik-vejen”.

Du kan her høre et af indlæggene i byrådsdebatten – meget underfundigt og legant indlæg fra Lars Lindskov, Konservative

 

Scroll til toppen