BIG evening i et gammelt autoværksted – Dreyers fond uddelte hæderspriser

BIG evening i et gammelt autoværksted – Dreyers fond uddelte hæderspriser

Arkitekt Bjarke Ingels og advokat Jans Paulsen

”I et tidligere autoværksted mellem boligblokke og industribyggeri har Mogens Dahl bygget en kunstnerisk kile, hvor der i enhver forstand er højt til loftet. Med sjælden kompromisløshed har Mogens Dahl skabt et æstetisk smukt musikhus, der har gjort København – og gennem P2-koncerten – hele Danmark rigere.“ (DR, ved tildelingen af P2-prisen til Mogens Dahl, september 2008). Her mødtes til aften nogle hundrede mennesker for at overvære Dreyers fonds prisuddeling til en arkitekt og en advokat.

Arkitekt Mathilde Petri

”Gæsterne først”. Da jeg er advokat, er arkitekten ”gæst”. Prisen på 400.000 kroner gik til Bjarke Ingels på vegne at Bjarke selv og hans ”G” – the group i BIG. Ingen af hans syv partnere var til stede – de var til møde. Ikke i Århus eller Malmø, men over hele kloden. For at gøre forretning og på torsdag flyver Bjarne til New York, hvor BIG åbner tegnestue. Så sidder jeg, som provinsbo i hovedstaden, og bliver glad og stolt. Så er der altså håb for fædrelandet, tænker jeg. Arkitekt Mathilde Petri (Kunstakademiets arkitektskole og Arkitektfirmaet Mathilde Petri), medlem af fondes bestyrelse, begrundede valget af Bjarke. Nogle ville tro, at valget talte for sig selv, men Mathilde Petri er grundig og hun gjorde det blændende og empatisk.

Advokat Birte Rasmussen

Birthe Rasmussen motiverede på bestyrelsens vegne valget af advokat Jens Paulsen som modtager af andre 400.000 kroner. Elegant og vægtigt – så prismodtageren formeligt rødmede. Det var klart for alle, at de to prismodtagere godt og vel lever op til fondens krav om, at priserne gives til ”en arkitekt og en advokat, der har udmærket sig ved en særlig værdifuld indsats inden for sit felt”.

Margot og Thorvald Dreyer

En tirsdag efterårsaften bliver løftet op til noget særligt. To mennesker, som hver på deres måde har gjort noget ekstraordinært. Vi andre glæder os over at være til stede. Jeg kan ikke lade være med at tænke: hold op hvor er det imponerende. Hvor fylder de meget. Hvor er det flot. Bare det var mig. Og så skynder jeg mig at stoppe flæberiet og glæde mig på prismodtagernes og Danmarks vegne. Det er stort. Et øjeblik. Et sekund. Der varer to timer. I en smuk koncertsal. Stort at være med. Tænker på landsretssagfører Margot og arkitekt Thorvald, som stiftede fonden i 1976. Og jeg når at undre mig over, at alt for mange velhavende ikke gør det samme. Hvorefter der er kaffe.

PS: Mogens Dahl Koncertsal kan anbefales på det varmeste. Berømmet og elsket allerede. Det er historien om en mands kompromisløse ambitioner om at skabe et alternativt koncerthus. Et koncerthus, hvor det musikalske liv kan udfolde sig i perfekte intime rammer, der bringer musikken tæt på publikum. Et koncerthus, der adskiller sig fra andre koncerthuse ved også at fungere som et multifunktionelt hus, hvor musikken kombineres med og suppleres af andre begivenheder, og dermed bringer musikken tæt på menneskers hverdagsliv. Historien om, at det umulige er muligt. Indtil 2013 fås ingen smukkere ramme om dette sted.

PPS: 2013 – fordi det er året, hvor Valencia genopstår som samlingspunkt for landets advokater
Dreyers Fond står bag planerne om en ambitiøs og innovativ renovering af komplekset omkring den gamle ølhal, der fremover skal huse brancheforeningen Danske Advokater. Det var her Alex Riel og NHØP spillede i gamle dage, mens københavnerne nød livet, som fra 2013 skal fyldes med danske advokater på kursus. Dreyers fond er bygherre og udlejer og det ambitiøse projekt udføres af Dorte Mandrup Arkitekter.

– Visionen for Valencia-komplekset vil styrke advokatbranchens sammenhold og udviklingsmuligheder, samtidig med at det – via den arkitektoniske indsats – er med til at føre en af hovedstadens særegne, gamle bygninger ind i en ny tidsalder på en måde, der respekterer husets særlige historie. Vi ser hele projektet som et aktivt tiltag, hvor vi har mulighed for at gøre noget positivt for en central del af København og for en branche, vi støtter, siger Bo Rygaard, bestyrelsesmedlem i Dreyers Fond.

Læs Frans Rønnovs portræt af Jens Paulsen

Læs: Valencia genopstår som samlingspunkt for landets advokater

Danske Advokaters Magasin med omtale af projektet

 Se Dreyers fonds omtale af Valenciaprojktet

Se TV Lorrys indslag om Valencia og Danske Advokater 

Se BIGs spændende hjemmeside

 

 

Scroll til toppen