En gratis omgang fra Merete Dea Larsen, Dansk Folkeparti

MERETE DEA LARSEN, der er medlem af byrådet i Roskilde for Dansk Folkeparti, har i dag et læserindlæg i Dagbladet (kan læses nedenfor) om Schubertselskabet. Indlægget er meget nedgørende overfor Schubertselskabet og Schubertiaden.

Merete Dea Larsen

DET FINDES IKKE ELEKTRONISK, men jeg har inviteret Merete Dea Larsen til at sende det, så jeg kan bringe det her på bloggern og gerne med Merete Dea Larsens eventuelle kommentarer. Jeg synes det er trist, når en lokal politiker går til frontalangreb mod byens overordnede kulturpolitik – Roskilde vil være en musisk by og her er Roskilde Festival og Schubertselskabet de to internationale spydspidser.

HVOR ER DET DOG BILLIGT, når Merete Dea Larsen i Dagbladet skælder og smælder over Schubertselskabet.

EN TING ER, at Dansk Folkeparti arbejder for at få lukket Schubertselskabet og modarbejder et fantastisk lokalt initiativ, der understøtter Roskilde kommunes overordnede strategier. Dansk Folkeparti går aktivt mod byens kulturpolitik og det overrasker ikke.

MEN NÅR MERETE DEA LARSEN fastslår – som var det en kendsgerning – at Schubertiaden ”har altid været” for eliten, så er det en gratis omgang. Og det er noget vrøvl. Schubertiaden er på et højt kunstnerisk niveau. Derfor er den og Schubertselskabet også internationalt anerkendt og med til at sætte Roskilde på det musikalske verdenskort. Men det betyder ikke, at koncertrækken kun udbydes til bestemte målgrupper. Billetpriserne starter med gratis og går over 35 kroner for en ungdomsbillet i billigste kategori til en voksenbillet i dyreste klasse til 180 kroner.

DET ER UARTIGT af Merete Dea Larsen at anføre, at Scubertselskabet ikke har opnået resultater. Jeg vil opfordre læserne til at besøge Schubertselskabets hjemmeside www.schubertselskabet.dk – så kan enhver overbevise sig om, at Merete Dea Larsen udtaler sig mod bedre vidende.

I FORUM ADVOKATER har vi i en lang årrække været sponsor for Schubertiaden, fordi vi gerne vil være med til at støtte dette kulturelle tiltag og være med til at understøtte kommunens kulturpolitik.

Schubertselskabet med Schubertiadens program her

Du kan læse Merete Dea Larsens indlæg her:

Schubertiaden skal ud til masserne!

Når jeg i Dagbladet d. 23 juli læser ”Schubertiaden skal ud til masserne” på side 6 græmmes jeg…

Siden Dansk Folkeparti kom i Byrådet har vi kæmpet for at få lukket Schubertiaden, netop med den begrundelse at det er henvendt til den elitære del af borgerne, som udmærket selv kan betale for deres klassiske oplevelser.

Vi har igennem årene fået tudet ørene fulde af, at det sørme også er til den almindelige bru-ger, men at man nu vil gøre det endnu mere bredt.

Nu vil Bent–Erik Rasmussen så prøve at henvende sig til den brede befolkning, unge og de studerende så de kan lære lidt kultur… Bent–Erik Rasmussen erkender at det er fejlet de sidste 16 år!!!

De unge kan så opleve klassisk musik billigt, men hovednavnene er fortsat forbeholdt eliten – dem der kan betale lidt mere.

Hvis vi endelig skal have en Schubertiade, hvad med kun at udbyde mindre navne til den brede befolkning og lad os spare store koncerter væk. De store navne kan så afholde koncer-ter på lige fod med alle andre musikere under lige vilkår.

Der må virkelig sidde en bunke politikere derude med dårlig smag i munden over at have holdt Schubertiaden i live i alle disse år, når vi med denne artikel kan konkludere at Dansk Folkepartis protester gennem årene har været berettiget.

Schubertiaden har altid været og vil formentlig fortsat altid være for eliten, der selv burde betale for deres koncert oplevelser på lige vilkår som jeg og andre gør når vi er til koncert!

Pudsigt at vi nu igen får en masse løfter om forbedring og bredere publikum op til budgetfor-handlingerne. Hold op hvor det lugter af ”valgflæsk” for ikke at ryge helt af budgettet. Det har Dansk Folkeparti altid kæmpet for og det vil vi gøre igen. Vi mener at 16 år burde have givet resultater. Forhåbentlig (men næppe) er de øvrige partier ved at være modne til ikke fortsat at holde hånden over en synkende skude i disse dårlige tider! Merete Dea Larsen

Scroll til toppen