Sur gammel tante berlinger – ude af pagt med den tid vi lever i. Tillykke Christiania

Mens mange glæder sig over en fredelig løsning i Christiania-sagen er tante berlinger oppe i det røde felt. Det er ellers ikke her, vi normalt finder tanten.

Tillykke til Christiania og tak til advokat Knud Foldschack og finansminsiter Claus Hjort Frededriksen

LEDEREN KONKLUDERER, at Christiania ”fortsat er en røverkule med masser af kriminalitet og narkohandel”. Herved springes let og elegant henover, at der i vores samfund findes allehånde kriminalitet. Avisen kunne med ligeså stor ret kalde Danmark for en røverkule. Der findes kriminalitet alle steder. I Christiania og i bestyrelseslokaler. Hvad er værst – ansvaret for hele banksektorens nedtur, med alle de uskønheder, der er afdækket på begge sider af skranken – eller er det kriminaliteten i fristaden? Det er der vist ikke noget åbenbart rigtigt svar på.

Lederskribenten er ikke i pagt med den tid, vi lever i. Her forbigås let og elegant betydningen af hele det langvarige forløb forud for aftalen. Samfundet har fejlet – Christiania har sejret som en enklave i et samfund, hvorom man kan mene meget. Enten, at det er rosenrødt og uskyldsrent, eller at der er begået mange flere og meget mere alvorlige fejl end i fristaden.

Politiken har i dag en langt klogere leder. Heri roses advokat Kurt Foldschack og finansminister Claus Hjort Frederiksen: ” Frisættelsen skyldes først og fremmest christianitternes egen sunde fornuft. Men gennembruddet er også skabt af to mænd: Advokat Knud Foldschack har i årevis arbejdet med sund diplomatisk sans på at blødgøre myndighederne og at få beboerne til at gribe chancen, da den opstod. Men også finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fortjener stor ros. Efter VKO-blokken i årevis har ført symbolpolitik med Christiania som yndlingsaversion, har regeringen i slutforhandlingerne udvist tiltrængt pragmatisme”.

Advokat Knud Foldschack har sammen med Claus Hjort Frederiksen banet vej for en god udgang på Christiania-sagen - tak for det

Der er ad forhandlingens vej skabt en løsning, som rigtigt håndteret vil kunne bane vej for en ny og bedre fremtid for fristaden. Berlingskes leder er en af sikkert mange sten, der uklogt lægges i vejen. Det sker uden empati og uden forståelse for vanskelighederne i at være nået så langt som tilfældet er. Enhver kan pege fingre og råbe ”duer ikke”. Det stiller langt større krav at sidde ved forhandlingsbordet, uanset om det så er blandt christianitterne og deres vanskelige konsensus-demokrati eller det er ved forhandlingsbordet i ministeriet.

Christiania har lært os og kan stadig lære os meget. Og omvendt kan vi mere konventionelle også fortsat lære christianitterne et og andet.

Her har Berlingske ramt forbi skiven. Politiken har ramt dens centrum. Tillykke til Christiania og resten af Danmark og tak til Foldschack og Hjort Frederiksen for en dygtig indsats.

Læs også blogindlægget: skal Christiania omdannes til ejerlejlighedskompleks?

http://allanohms.wordpress.com/2011/04/22/skal-christiania-omdannes-fra-fristad-til-ejerlejlighedsparadis/

Og Skal Christiania omdanns til ejerlejligheder
http://tinyurl.com/5wf56w2

Berlingskes leder:

http://tinyurl.com/6hhcdq6

Politikens leder: De kan ikke slå os ihjel
http://tinyurl.com/6d7q8mf
Med venlig hilsen
Advokat(H) Allan Ohms, Forum Advokater – mødested for løsninger
+45 4638 0321 – ao@forumadvokater.dk www.forumadvokater.dk

Læs desuden ”Om bloggen”, hvoraf fremgår, at mine blogindlæg naturligvis står for min egen regning.

Scroll til toppen