Kære Line Barfod – du skuffer fælt nu. Gør noget ved fri procesreglerne i stedet for – tak

Kære Line Barfod,

Du citeres i JP i dag (24. Maj 2011) for at udtale, at det er urimeligt at bevilge fri proces til sagsøgte i Roskilde Bank-sagen.

Statens advokat får tre gange så meget som borgerens advokat - fri procesordningen er uduelig ringe og politikerne gør ingenting

JEG ER GANSKE ENKELT MÅLLØS. Jeg har åbenbart levet i en vildfarelse om at du og Enhedslisten tog retssikkerhed alvorligt. Jeg tager denne holdning i mig og konstaterer, at I ligner alle andre danske politikere: retssikkerhed interesserer jer kun ved skåltaler.

Tænk at du vil synke så dybt. Er det fordi det er erhvervsfolk og endda bankbestyrelsesmedlemmer? Gælder retssikkerhed ikke for dem? Hvordan kan du gå ind for, at den danske stat med et sagsanlæg med et eksorbitant krav om betaling af et tusinde millioner kroner skal have lov til at damptromle borgere i dette land. Fire sagsøgte har ikke fået fri proces af den danske stat, der sagsøger. Derimod punger den danske stat ud til statens egen advokat.

Ingen kan alene klare sig mod denne overmagt. Betingelserne for fri proces er opfyldt, men staten siger bare nej.

Og med hensyn til dem, der har fået fri proces, så er forholdet det, at borgeren, der får fri proces mod staten i alle sager er den lille. Du kender udmærket Kammeradvokatundersøgelsen fra 004, som viste, at staten betaler sin egen advokat tre-fire gange så meget som borgerens advokat.

Hvad har du gjort for at rette op på fri procesreglernes uduelighed og skævvridning af retssikkerheden til gavn for den danske stat? Ingenting, vel? Jeg vil opfordre dig til at tage fat på arbejdet i stedet for at genere mennesker, der er i dyb krise på grund af statens damptromling. Det gælder Roskilde Bank-sagen og talrige andre sager. Staten har mig bekendt betalt et tocifret millionbeløb bare for at få lavet en stævning og det samme gælder i andre banksager.

Jeg vil gerne rette samme spørgsmål til Peter Skaarup, DF, til Tom Behnke. Jeg har spurgt SFs retsordfører, men svaret har været larmende tavshed.

Jeg vil opfordre jer alle til at læse og kommentere disse blogindlæg (www.allanohms.wordpress.com) om emnet:

Det kan vi ikke være bekendt. Af advokat(H) Lars Svenning Andersen, kronik
http://jp.dk/opinion/kronik/article2411839.ece

Mit læserbrev i Børsen 27. April 2011 Hvor længe skal der ventes på fri proces i Roskilde Bank-sagen.
http://allanohms.wordpress.com/2011/04/23/hvor-laenge-skal-der-ventes-pa-fri-proces-i-roskilde-bank-sagen/

Sag mod eksminister skal betales af borgsren – statens advokat får tre gange vinderens omkostninger
http://allanohms.wordpress.com/2011/05/11/sag-mod-minister-koster-borger-penge-%E2%80%93-statens-advokat-far-ti-gange-det-borgeren-fik-tilkendt/

Det kan vi ikke være bekendt – når retssamfundet svigter:
http://allanohms.wordpress.com/2011/04/27/det-kan-vi-nemlig-ikke-vaere-bekendt-nar-retssamfundet-svigter/

Med venlig hilsen
Advokat(H) Allan Ohms, Forum Advokater – mødested for løsninger
+45 4638 0321 – ao@forumadvokater.dk www.forumadvokater.dk

Scroll til toppen