Albæk: Vi skal lede vores virksomheder bedre

Albæk: Vi skal lede vores virksomheder bedre

Albæk tager fat i en vigtig kendsgerning: vi skal lede vores virksomheder bedre. Så sandt som det er sagt.

Tre sætninger fangede min opmærksomhed ved dagens avislæsning:

1. Suzanne Brøgger: “Vi er som art gode til at akkumulere magt, men har alle dage været dårlige til at oversætte magt til lykke”.

2. Morten Albæk: “Vi skal være i eksistentiel dialog med kunsten, litteraturen, filosofien og videnskaben mere end med nogen CEO, CFO eller CMO”!

3. Australsk sygeplejerske: “Den klare majoritet af døende mennesker fortrød alle sammen, at de havde brugt så meget af deres liv på at arbejde”.

Filosoffen Morten Albæk fortæller i dagens Berlingske om at læsningen om den australske sygeplejerske i 2012 ændrede hans syn på ledelse:

“Fra den dag gjorde jeg det til min vigtigste mission at stræbe efter at sikre, at intet menneske, der arbejder under min ledelse, skal se tilbage på den tid af deres liv med fortrydelse. Det er sgu ikke nemt, skulle jeg hilse at sige, og jeg skal være den første til at betvivle, om jeg er lykkedes i det”.

Spændende. Jeg har selv som leder en ambition om at skabe en arbejdsplads, hvor medarbejderne henter nettoenergi i stedet for at aflevere nettoenergi. Det er ikke lykkedes endnu. Alle kommer på job, leverer, men går som regel med mindre energi end de mødte ind med. Og sådan behøver det ikke være. Jeg har en klippefast tro på at det kan lade sig gøre at finde en balance, så arbejdsdagen er med til at give ny energi, så vi kan forlade jobbet med mere energi end vi møder ind med om morgenen. Så har vi mere at give til familien og kan derfor lade op i fritiden. Møde gladere og på denne måde køre på en positiv spiral.

Morten Albæk skriver ikke noget om hvad han har nået. Det handler mest om hvad han har lært og det vil være spændende t høre mere om hans erfaringer. Måske kommer de i en ny bog?

“Rejsen fortsætter”, skriver Albæk. “Hvor vi får vores åndelige brændstof og inspiration fra, er mere end noget andet bestemmende for, om vi lander et meningsfyldt sted – og her kommer vi med større sandsynlighed længere væk fra fortrydelsen ved at være i eksistentiel dialog med kunsten, litteraturen, filosofien og videnskaben end med nogen CEO, CFO eller CMO”!

Endnu langt til målet i Forum Advokater. Foreløbig har vi reduceret antallet af partnere fra 7 til 2. Det har været en god disposition. Vores medarbejderantal er gået fra 58 til 15 og vi er kun mennesker, der kan lide hinanden.

Vi arbejder med MOFFH! eller Menneskelighed. Ordentlighed. Faglighed. Flid. Humor. Men som chef mangler jeg at finde NØGLEN til bedre at “skabe rammerne for at det enkelte menneske kan nytte sig selv og sit ene liv bedst muligt”. Jeg vil gerne levere åndeligt brændstof og inspiration. Morten Albæk anviser en spændende vej: vi skal være i eksistentiel dialog med kunsten, litteraturen, filosofien og videnskaben. Ja tak. Lad os det. Skriv igen. Tak.

Læs også min omtale af Albæks bog med diverse links:

“Det gennemsnitlige menneske” af Morten Albæk.

Sådan ændrede australsk sygeplejer min ambition for altidhttps://www.b.dk/kommentarer/saadan-aendrede-australsk-sygeplejer-min-ambition-for-altid

 

Scroll til toppen