Arvestridigheder. Og løsningsveje.

Arvestridigheder. Og løsningsveje.

Arvestridigheder?

Ja. Arvingerne ruller igen over skærmen på søndage. Og til hverdag er emnet aktuelt i advokatkontorer og retssale.

ArvestridighederFra mit kontor: Ny sag. Fem børn. Voksne. Gode jobs. Deres far er 94. Sidder i uskiftet bo. To børn mener de tre har fået for mange gaver. De vil tvinge far til at skifte. Nu vil de have gennemgået økonomien for de sidste 12 år. Med tættekam. De tre søskende er  mere end rasende og faderen er fortvivlet. Familien er splittet.

Nu tager vi så fat på arbejdet.

Jeg tilråder mediation, men ofte støder det på at en af parterne ikke vil.

Sådan er det også her. De to børns advokat mener ikke det kan bruges her. Uden jeg dog kan få en lidt mere præcis begrundelse.

Jeg må indrømme, at jeg ikke forstå de advokater, der tilråder deres konfliktramte kunder at sige nej til at forsøge en løsning ved mediation.

ArvestridighederEfter min egen mening er det faktisk i strid med god advokatskik at fraråde det. Og i hvert fald ufornuftigt. Og ikke mindst i arvestridigheder. Den sag vi nu skal i gang med kan snildt vare to-tre år, mens det ved en vellykket mediation kunne klares på en enkelt dag. Og så kunne skårene i familien i bedste fald klinkes. Hvorfor betænke sig – det værste der kan ske er vel at det ikke lykkes?

Der er en fin løsningsstatistik for mediation: to af tre tvister løses hurtigt og billigt ved mediation. Jeg har arbejdet med det siden 1999. Siden 2003 har jeg været retsmægler og jeg arbejder løbende med at hjælpe både arvinger i konflikt og dem, der gerne vil forebygge med et klogt testamente.

Hvis du vil vide mere – ller sidder du mid i en arvestrid – er du velkommen til at sende mig en mail på ao@forumadvokater.dk – måske kan jeg hjælpe? Med venlig hilsen fra advokat(H) og mediator , retsmægler ved Østre Landsret Allan Ohms. Direkte telefon 4638 0321.

Læs også:

Har din advokat tilbudt dig retsmægling eller mediation?

Jura som konfliktløser fører ofte til uforståelige resultater

Om løsning af konflikter – hvorfor giver advokaterne kunderne dårlige råd?

Jeg undrer mig . hvorfor fravælger parterne mediation til fordel for dyrere og dårligere alternativer?

Danmarks mærkeligste testamente

Scroll til toppen