Vil du skabe en taber, så bliv skilt!

Vil du skabe en taber, så bliv skilt!

David Munk-Bogballe skriver i Børsen om skilsmissens alvorlige karakter. Jeg er helt enig med ham, men omvendt må vi også erkende, at skilsmissen nogle gange er bedre end fortsat samliv i forhold, der bare ikke fungerer. Udfordringen er, at skilsmisse eller dårligt samliv altid går ud over børnene. De voksne kan jo selv bestemme, mens børnene er forsvarsløse.

En af de ting jeg elsker ved mit arbejde som konfliktmægler er at hjælpe forældre, der ikke vil leve sammen længere. Jeg hjælper dem med at nedtrappe deres personlige konflikter og fokusere på deres forældre-ansvar. Jeg oplever næsten altid at forældrenes konflikt fuldstændig overtager fokus, så børnene reelt glemmes. Bevares, børnene er ikke helt glemt, for de optræder som kilde til mange skænderier og til mange retssager. Det er naturligvis forkert, men det er en del af konfliktens natur. Derfor er jeg glad for at få mulighed for at hjælpe forældre med at ændre fokus – når det lykkes giver forældrene deres børn en gave for livstid.

Uddrag fra linket:

”Børn fra skilsmissefamilier klarer sig i gennemsnit markant dårligere end børn fra kernefamilier. Sandsynligheden, for at dit barn ikke kommer videre i uddannelsessystemet end folkeskolen, stiger til det dobbelte, hvis du bliver skilt. Hvis du efter skilsmissen finder en ny kæreste for så at gå fra ham igen, vil dine børn have 50% større sandsynlighed for at blive indlagt på hospitalet, end hvis du var blevet sammen med din mand i første omgang. Risikoen, for de bliver kriminelle, vil også være steget til det dobbelte”.

Undgå retssag – brug mediation. Klip med Peter Aalbæk-Jensen.

Om løsning af konflikter – giver advokaterne for dårlige råd?

Om Allan Ohms

Scroll til toppen