Detailhandelsuvilje? Køb dit Apple-iWatch hos konkurrenten!

Detailhandelsuvilje? Køb dit Apple-iWatch hos konkurrenten!

DETAILHANDELSUVILJE?

Ja. Jeg undrer mig stedse over dansk detailhandels manglende lyst til at overleve. I denne uge fik jeg to nye beviser på det. Hvorfor er det sådan? Jeg har en idé om det – skal nok fortælle, men først får du lige de nyste beviser på at overskriften ikke er helt i hegnet. Og til sidst i denne klumme kommer så et lyspunkt, som jeg har oplevet efterf’ølgende.

Jeg har været ekstremt glad for mit Applewatch, serie 1. Nu er et nyt lanceret og selvom jeg elsker mit Applewatch, så vil jeg bare købe serie 2. Det ur kan mere end serie 1 og jeg kan dårligt vente på at få fingre i det. Uret er ikke ligefrem low price. Apple tager sig godt betalt – prisen er ca. 5.500 kroner. Men det er jeg villig til at investere. nHvis jeg altså må få lov…

Jeg var en tur i København og gik derfor en tur i en af humacs forretninger. Det er en stor butik og der var tre humac-folk til stede. De var travlt optaget af at pakke varer ud og mærke varerne. Jeg gik lidt rundt i butikken og udsendte krystalklare købssignaler. No respons!

OK, så besluttede jeg mig for at henvende mig til de tre humac-folk. ”Jeg vil gerne se på et Applewatch”. ”Serie 2”? ”Ja”. ”Det har vi ikke. Jeg venter selv på det”. ”Hvornår får I det på lager”. ”Ah, det ved jeg ikke. Det hurtigste er nok at købe det på Apples hjemmeside”. ”Tak”.

Så gik jeg til humac i Roskilde. ”Har I Applewatch serie 2”? ”Nej”. ”Hvornår får I det”? ”Det ved jeg ikke…det hurtigste er nok at bestille det direkte hos Apple”…

Altså! Hvis det var mig, der stod sammen med to kolleger og så en interesseret kunde, så ville jeg UOPFORDRET henvende mig og spørge interesseret ind til kundens ønske. Hvad ville der ske? Han ville finde ud af, at jeg er lykkelig for mit Applewatch serie 1, en at jeg VIL have en serie2. Han kunne fange min interesse ved at fortælle om det nye og underbygge min interesse. Han kunne bede om mit telefonnummer og tilbyde mig kontakt, når han ved mere om leveringstidspunkt. Han kunne bede om min mailadresse og sende mig små ”hold kunden varm-mails”.

Men hvad skete? Jeg blev henvist til at købe på nettet. Ikke hos humac. Hos Apple.

Gad vide hvordan manden tror hans løn kan betales? Noget af forklaringen er dårlig ledelse – men der er også noget der hedder: Tænk selv – det er ikke forbudt.

LYSPUNKTET: I dag besøgte jeg humac på Vesterbrogade i København og stillede det samme spørgsmål. Her fik jeg – af Frederik – en enestående god behandling. en medarbejder, der er opdateret på alt indenfor Apple. Også iWatch. Fik en rigtig god snak og mange gode informationer af en engageret medarbejder. Tak Frederk. Godt gået. Og da jeg fortalte, at min iPhone var svær at oplade, så lånte han den to minutter og kom tilbage med den. Renset. Køreklar. Respekt. Dejligt. Positivt at møde en medarbejder, der brænder for sit job, holder sig orienteret om udviklingen og deler gavmildt ud af den. 

 

Læs også:

Hvad Så, Kære Detailhandlere? Noget Nyt? Næ.

Svært For Restaurant Og Detailhandel? To Eksempler På Unødvendig Dårlig Service.

Tak Til Maja I Eccoshoppen I Roskilde [Om Betydningen Af Service I Dansk Detailhandel]

 

Scroll til toppen