EU-kollaps: På vej mod sammenbrud og krig i Europa?

EU-kollaps: På vej mod sammenbrud og krig i Europa?

EU-kollaps, sammenbrud og krig kan blive en realitet i Europa. Land efter land lukker ned i Europa. Der angles efter at vi skal opføre en ny Berlinmur. På vej mod en familiesammenføringspolitik, som vil skabe fremtidens familiære tabere og dermed sikre fremtidens IS-soldater. Den hovedløse politik i Europa vil med stor risiko føre til, at EU går op i limningen. Det vil udsætte land efter land for økonomiske angreb, når hvert land her skal klare sig selv.

EU-kollaps – Angela Merkel er under pres

Fra egne partifæller og fra allierede i Europas andre lande. Her kalkulerer man køligt med at Merkel og Tyskland presses til at lukke ned for flygtninge og immigranter, så andre lande slipper fri.

Hvor er solidariteten blevet af? Hvor er den forståelse om at undgå krig, som samlede Europa efter anden verdenskrigs afslutning? Hvor er der visioner? Er der et ønske om EU-kollaps og krig? Næppe, men skulle det vurderes på handlingerne alene, så ville svaret føre til et ja.

Topmødet i Davos er præget af, at halvdelen af Europas ledere har holdt sig væk. Merkel og Løkke hører til her. Fra rapporterne hører vi, at Europas uenighed udstilles og at verden tager bestik af vores stilling. Senioanalytiker Josef Janning fra tænketanken European Council on ForeignRelations i Berlin siger, at Europa er i en “meget dramatisk situation”. Donald Tusk siger, at vi kun har frem til EU-topmødet 17-18. Marts til at finde en løsning. Josef Janning mener ikke vi kan nå det og siger iflg Berlingske i dag: “Der er helt grundlæggende ikke nogen solidaritet i denne krise, der er så meget mistillid at vandet er helt giftigt”. Konklusionen er, at EU er som Titanic med kurs mod isbjerget. God mad og musik, ,mennesker, der på overfladen er lykkelig. Og om lidt…

I Danmark, som hører til i luksusklassen, bruger vi tid på inferiøre emner, men ikke på ærligt at interessere os for hvad vi skal gøre. Der laves symbolhandlinger. Som ikke er i nærheden af at kunne løse noget som helst problem. Men der sendes et falsk signal om at “vi gør noget”. Det gør danske politikere ikke. De farer rundt og taler uafbrudt, men de taler uden om. Der er ingen danske politikere, der hæver sig op over hareniveau i international sammenhæng.

Integration? Socialdemokratiet omfavner det forfærdeligt farlige DF og vil oprette flygtningsbyer, helst som teltlejre og helst så ringe som muligt. Og med tilføjelse om at familiesammenføring først skal kunne ske efter tre år. En ting er, at det er i strid med de konventioner Danmark er bundet af. Det erkender regeringen arrogant og sender dermed endnu et signal om, at man er bedøvende ligeglad med retsstatens principper. En anden ting er den menneskelige dimension: hvordan er det at være flygtning og så være adskilt fra børn og ægtefælle i tre år under vanskelige forhold.

Tænk hvis man brugte værdipolitik og tog afsæt i en menneskelig forståelse. Tænk hvis man tænkte integration sådan at det gælder om at lære flygtninge fordelene ved vores liv og med henblik på, at de skal kunne komme stærke tilbage til deres land. Eller, hvis det er umuligt, at de er stærke medlemmer af vores samfund.

Europa er på gal vej. USA har lugtet lunten og har trukket sig mere og mere tilbage. USA vil ikke igen redde os, men vælger at se det hele an på distancen. Om de kommer igen er vel et spørgsmål. Men næppe tidligere end vi så det under anden verdenskrig.

Og hvad kan vi så gøre ved det? Når vi nu vil undgå EU-kollaps og krig?

Ingen ved det. Men lad mig give et bud på en begyndelse: Erkend til en start, at vi ikke aner hvad vi skal gøre og at vi er bange.Bange for at miste vores velfærd til mennesker, der har det markant ringere end os selv. Det er udgangspunktet.

Næste step er en fuldtonet enighed om, at intet land kan løse dette på egen hånd.

Dernæst: hvordan forener vi os i Europa om dette? For at motivere til det, skal vi beskrive, hvad der er alternativet. Det er nemlig ikke rart. Alternativet er økonomisk sammenbrud i land efter land og næste step er krig.

Hvis vi motiveres af udsigten til EU-kollaps og krig, så må vi sætte os sammen og have en klog debat med hjælp fra kloge, engagerede værdipolitikere og værdiborgere.

Læs også: Putin hjælpes af danske EU-modstandere.

Scroll til toppen