Tak for ”historien” til Simonis væbner, hr Lorentzen (DF)

Tak for ”historien” til Simonis væbner, hr Lorentzen (DF)

Så kom Gitte Simonis tro væbner til undsætning… Jeg har formastet mig til at svare på et spørgsmål, der blev stillet i et læserbrev i Roskilde Avis (4. december*) af byrådsmedlem Gitte Simoni, DF. Simoni bad læserne svare på, om hun skulle have dårlig samvittighed over at hun ikke kunne acceptere, at der ved tænding af byens juletræ ifølge GS fra scenen blev sagt: “Der går nogle folk rundt og samler ind til Dansk Flygtningehjælp, for der er nogen ude i verden, der har brug for hjælp”. Det blev fremhævet som en skærpende omstændighed, at ordene faldt lige før Søren Banjomus. Og GS opfattede det som en indoktrinering af GS ”til en bestemt politisk holdning” og hun spurgte ”hvorfor skal børn tvangsindlægges til den slags”?

Simonis væbner

Mit svar til Simoni (Roskilde Avis 8. december**) har fået Simonis DF-kollega i byrådet, historiker og væbner Karsten Lorentzen til at ”svare” mig ***). Egentlig kan det være ligegyldigt hvad Lorentzen mener, men når jeg alligevel svarer ham, så skyldes det, at Lorentzen med sit indlæg bekræfter de bange anelser, der fik mig til at svare: DF er et farligt parti. Og det bør der advares om.

Jeg konkluderede i mit svar til Gitte Simoni, at hendes læserbrev er et af alt for mange beviser på farligheden og sluttede på denne måde om denne farlighed: ”Et andet bevis har vi f.eks. i DF’s udlændingeordfører Martin Henriksen, som ifølge BT foreslår, at vi skal tage værdifulde vielsesringe fra flygtninge. Det er en farlig trend og de af os, der stadig kan huske fra historiebøgerne, hvordan det gik i Tyskland i 1930’erne vil forstå alvoren”.

Lorentzen anfører, at jeg fremhæver mig selv som ”ekspert i historie”. Men – siger Lorentzen – Ohms er slet ikke ekspert, kun ”hobby-historiker”. En ”sjov” historie, men en usand historie. Jeg har nemlig ikke udgivet mig som historiker endsige ekspert. Jeg har brugt min stillingsbetegnelse. Lorentzen taler således bevidst usandt. Derved gør han sig fortjent til at dele EkstraBladets nye titel til partifællen Thulesen Dahl: ”Tricktyven”. Og det er netop et af de kendetegn der er ved DFs måde at føre politik. Man ved godt, at de fleste opdager trickene, men man samler dem op, der ikke gør. En gruppe kunne være dem, der ikke har læst det indlæg, som Lorentzen bevidst fordrejer og derfor falder for han bevidst urigtige gengivelse af mit svar til hans partifælle.

Mit læserbrev svarede på Simonis eget spørgsmål: Skal jeg have dårlig samvittighed? Og hvad gør Lorentzen så ved mit svar? Gæt! ”Samvittighed plejer at være et privat anliggende – i hvert fald kan samvittighed ikke dikteres og da slet ikke af hobbyhistorikeren Allan Ohms. Min samvittighed er således min helt egen sag, der ikke behøver at blive udstillet i en sovs af klistrende godhed i avisspalterne”. Læs lige ordene én gang mere og mærk efter…

Lorentzen kommenterer mit svar på Simonis (ikke Lorentzens) spørgsmål til læserne. Og så belærer han mig om, at det er en privat sag, som Lorentzen vil ikke udstille den i avisen. Det har jeg heller ikke bedt ham om og jeg kunne ikke drømme om at gøre det. Jeg har bare svaret på et spørgsmål, som alene gik på at Simoni ville vide, om hun burde have dårlig samvittighed. Det var Simoni, der spurgte. Det var Simoni, der bragte samvittigheden ind i debatten og nu skal jeg å korrekses, fordi det jo er en privat sag. Tag lige den.

Endelig er Lorentzen i tvivl om hvor vidt jeg mener, ”at DF påtænker en genopførelse af udryddelseslejrene”. Det er igen en bevidst usand fremlæggelse af mine ord. Jeg skrev om en farlig trend, der vel kan huskes af os alle. Selv af alle os, der ikke som Lorentzen er historikere, men som dog har hørt efter dengang man underviste i faget i skolen.

En trend betyder en ”tendens” eller ”en retning”. Uden at være historiker vil jeg sige, at jeg ser paralleller til den udvikling vi så mellem de to verdenskrige. Og du må vel som historiker vide, at vi kan og skal lære af historien? Eller? Hvorfor gik det så galt dengang i Tyskland? Den effektive propaganda er en del af forklaringen på, hvorfor mange tyskere blev nazister, eller i hvert fald ikke bekæmpede det nazistiske regime. Nogle var blevet overbevist om, at nazisterne havde ret i det, de sagde og gjorde, og andre var bange for, hvad der ville ske med dem, hvis de talte nazisterne imod. Rammerne her tillader ikke en længere redegørelse om min bekymring for den trend, jeg ser. Men jeg kan jo bruge dine egne ord: ”den kan vi tage en anden gang”.

Lad mig til sidst citere Martin Niemöller (tysk teolog og præst. Niemöller blev arresteret af Gestapo i 1937, sad i koncentrationslejr fra 1938, befriet i 1945. Født 1892 og død i 1984):

“Da de kom for at arrestere fagforeningsmændene, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke fagforeningsmand.
Da de spærrede socialisterne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke socialist.
Da de spærrede jøderne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke jøde.
Da de kom efter mig, var der ikke flere tilbage til at protestere”.

*)Gitte Simonis læserbrev i Roskilde Avis 4.1.2.2015:

4.12.2015:
Flygtningehjælp ødelagde juleglæden
Som så mange andre roskildensere var min familie og jeg til juletræstænding på Stændertorvet. En dejlig tradition med god musik, julemand og højdepunktet selvfølgelig tændingen af det store juletræ – en god familietradition.
Men i år bedst som vi stod på træskelen til at høre Søren Banjomus, ødelagde Roskilde kommune min juleglæde – “Der går nogle folk rundt og samler ind til Dansk Flygtningehjælp, for der er nogen ude i verden, der har brug for hjælp”, blev der sagt fra scenen.
Det undrer mig at Roskilde kommune allierer sig med organisationer med bestemte holdninger, her flygtningepolitikken i Danmark.
Skal jeg havde dårlig samvittighed, når jeg tager til juletræstænding med mine børn? Skal juletræstænding bruges til at indoktrinere mig til en bestemt politisk holdning? Hvorfor skal børn tvangsindlægges til den slags?
Gitte Simoni
byrådsmedlem
Dansk Folkeparti.

**) Mit svar til Gitte Simoni i Roskilde Avis 8. december 2015

Du skal have dårlig samvittighed
Ja, Gitte Simoni, du skal have dårlig samvittighed – meget dårlig samvittighed
Gitte Simoni fra Danske Folkeparti spørger i Roskilde Avis om hun skal have dårlig samvittighed, når hun tager til juletræstænding i Roskilde. Spørgsmålet går på, at det ved den lejlighed blev annonceret, at Dansk Flygtningehjælp samlede ind. Det mener Gitte Simoni ‘indoktrinerer’ og ‘tvangsindlægger’ hende til noget hun ikke kan lide og så spørger hun, om hun skal have dårlig samvittighed, ‘når jeg tager til juletræstænding med mine børn’.
Svaret er: Ja. Det skal du. Alene spørgsmålet er tilstrækkelig dokumentation.
Du skal have rigtig dårlig samvittighed. Der er helt forkert, at du kan være i tvivl. Det er du naturligvis heller ikke, men i trådt med DF-linjen plaprer du forføreriske udtalelser ud. Du bruger julen og juletræet til at udtrykke dine meget urimelige tanker.
Når du gør det, så ved du godt, at de fleste er imod, men du kalkulerer med at ramme mennesker, som måske ikke lige når at læse dit nonsens. Det er Dansk Folkepartis taktik – og I kalkulerer med, at ‘pæne’ mennesker ikke orker eller tør sige jer imod. Men der er nødvendigt at sige jer imod. Dansk Folkeparti er et virkelig farligt parti.
Selvfølgelig skal vi kunne samle ind til flygtninge, mens du i din privilegerede luksusverden går til juletræstænding. Mens du hygger med dine børn i jeres luksustilværelse sidder der få hundrede meter fra din juletræsfest flygtninge. Børn, der fryser. Forældre, der er skræmt fra vid og sans. Mennesker, der ikke har salt til et æg; ikke kan komme på toiletter og ikke fatter, at de møder mennesker, der i julebrandert og laksko skræver hen over dem.
Men du spørger offentligt og fornærmet, om du ikke kan have din luksus i fred. Er du bange for at der prikkes til din dårlige samvittighed? Dit spørgsmål er lige så konstrueret som jeres såkaldte politik.
Jeg driver forretning i Roskilde og man kan spørge, om det er klogt at skrive som jeg gør. Mit svar er, at jeg fastholder retten til at ytre mig og jeg har ikke noget problem med at dem, der er enig med Gitte Simoni ikke er kunde hos mig. Tværtimod.
Så kan man spørge: hvorfor udtrykke dette så hårdt og konfrontativt? Mit svar er, at Dansk Folkeparti efter min mening er et meget farligt parti. Gitte Simonis læserbrev er kun et af alt for mange beviser på det. Et andet bevis har vi f.eks. i DF’s udlændingeordfører Martin Henriksen, som ifølge BT foreslår, at vi skal tage værdifulde vielsesringe fra flygtninge. Det er en farlig trend og de af os, der stadig kan huske fra historiebøgerne, hvordan det gik i Tyskland i 1930’erne vil forstå alvoren. Tænk også på hr. Messerschmidt, som ikke vil fremlægge bilag for brug af EU’s midler.
Allan Ohms
advokat
Havnevej 3
Roskilde.

***) Karsten Lorentzens læserbrev i Roskilde Avis 15. december 2015

Historieforfalskende platheder fra hobby-historikeren Ohms

En advokat ved navn Allan Ohms går her i avisen den 8. december i et frådende raserianfald amok over min byrådskollega, Gitte Simoni og sammenligner i ramme alvor Dansk Folkeparti med 1930’ernes NSDAP i Tyskland, som blandt andet stod bag det systematiske drab på seks millioner jøder, mord på flere hundrede tusinde psykisk syge, handikappede, romaer og homoseksuelle, samt drab, tortur, lemlæstelse og efterladelsen af et kontinent i ruiner med mere end 50 millioner dræbte .
Allan Ohms betegner sig selv som ekspert i historie, men det bør man nok stille spørgsmål ved. Sammenligningen er ikke alene ude af proportioner og ualmindelig nederdrægtig, den er også med til at bagatellisere de ufattelige forbrydelser, som i det 20. århundrede fandt sted i de totalitære ideologiers navn. Med mindre da Ohms har en forestilling om, at DF påtænker en genopførelse af udryddelseslejrene Auschwitz, Treblinka, Sobibór og Majdanek? Eller planlægger at erobre det europæiske kontinent og drage i tilintetgørelsesfelttog i Rusland?
I øvrigt er der intet originalt i Ohms angreb. Det er såre banalt. Lignende hadefuldt sludder og vrøvl har ‘Politiken’ lagt spalter til i mere end to årtier, og den af alle lykkeligt glemte CD-nullitet Peter Duetoft forsøgte sig i 1990’erne med nøjagtig samme platte analogi. I modsætning til Advokat Ohms er jeg selv historiker, og jeg vil anbefale ham at dykke et par spadestik dybere ned i litteraturen om Anden Verdenskrig og de totalitære ideologier en anden gang. Det skader aldrig at vide mere.
Og så kan vi altid tage den med den ‘dårlige samvittighed’ en anden god gang. Samvittighed plejer at være et privat anliggende – i hvert fald kan samvittighed ikke dikteres – og da slet ikke af hobby-historikeren Allan Ohms. Min samvittighed er således min helt egen sag, der ikke behøver at blive udstillet i en sovs af klistrende godhed i avisspalterne
Karsten Lorentzen
byrådsmedlem
Dansk Folkeparti.

Læs også:

Grænsebommepartiet er grænseløs farligt

Scroll til toppen