Den dødelige medicin

Den dødelige medicin

STEEN GRÆSTED LARSEN, ADM. DIR., DURAPHARMA APS skriver i dag i JP et spændende læserbrev om medicinalindustrien, hvor han selv virker. Hans læserbrev konkluderer:

medicinIngen medicinske behandlinger er uden en risiko. Derfor har vi 3.500 dødsfald om året i Danmark, men dette tal vil kunne mindskes drastisk. Sundhedsministerens medicinkort vil ikke være til nogen hjælp i denne sammenhæng.

En mere kritisk indstilling fra lægelig side over for lægemiddelindustrien er en vej, ligesom risikoen for overdiagnosticering og overbehandling kan begrænses af guidelines, udarbejdet af eksperter uden tilknytning til industrien”.

Professor, dr. med. Peter Gøtzsche, forfatter til den nyligt udgivne "Dødelig medicin og organiseret kriminalitet"

Professor, dr. med. Peter Gøtzsche, forfatter til den nyligt udgivne “Dødelig medicin og organiseret kriminalitet”

Interessant indspark i en vigtig debat. For i modsætning til tobaksindustrien kan vi ikke undvære medicinalindustrien. Der er blot brug for en kraftig opstramning. Interessant, at det højt besungne medicinkort ikke har nogen (positiv) betydning og tankevækkende, at en repræsentant fra medicinalindustrien efterlyser “en mere kritisk indstilling fra lægelig side” og med en advarsel mod overdiagnosticering og overbehandling. Tak for et fint indlæg.

Tilbage står spørgsmålet: Hvad gør vi ved det? 3.500 dør på grund af medicinalindustrien. Det kan gøres bedre. Hvem kan, bør, vil, skal?

Læs også:

Tobaks- og lægemiddelindustrien arbejder med døden som parameter

Tobaksgigant klager over kritiske forskere – jeg er rystet

 

Scroll til toppen