Statens forretningsmodel bør kendes af alle

Statens forretningsmodel bør kendes af alle

Thomas Sand fra Berlingskes Nyhedsbureau undrer sig højlydt i en artikel om statens advokat, som beregnede sig 510.000 kroner for at tabe en retssag i lands- og højesteret. Borgerens advokat havde for samme arbejde modtaget 180.000kroner. ”Det er en helt urimelig forskel”, siger advokat Karsten Høj, der førte sagen for borgeren. Statens advokat forklarer, at der er givet 33% i rabat og mener ikke, at en regning på 510.000 kroner er ”specielt højt”.

Heraf må udledes, at statens advokatregning egentlig lød på 761.194 kroner, men så er der givet en rabat på 33% elleren kvart million i rabat. Da staten med Finansministeriets gæve vikinger råder over de skrappeste regnedrenge i verden, må vi gå ud fra, at det er et rimeligt salær. Det må så også betyde, at borgerens advokat, som ikke giver 33% rabat på arbejdet, skulle have haft mere end 700.000 kroner og altså er blevet snydt for næsten 600.000 kr. Af staten. I samme sag. Og sådan er det generelt i denne type sager, hvor statens advokat konsekvent får 3-4 gange så meget som borgerens advokat, selvom staten får 33% rabat. Det giver en voldsom skævhed, fordi statens advokat kan arbejde 3-4 gange mere med sagen end borgerens advokat kan.

Og så det helt store spørgsmål: vil Bjarne Corydon afsløre den forretningsodel, der gør det muligt – konsekvent – at give 33% rabat på en almindelig fair regning? 99 ud af 100 virksomheder, der måtte gøre det, vil ikke kunne overleve. 

Læs andre debatindlæg her:

SKAT er et stort tag-selv-bord for statens advokat

Sælger statens advokat eleastik i metermål?

Statens advokat lønnes tre gange så godt som borgerens

Med staten som modpart

Reglerne om fri proces bør ændres
Lad os få en kommission om retssikkerhed

Har dansk erhvervsliv tid til retssikkerhed?

Ja tak til bedre retssikkerhed

 

 

Scroll til toppen