Har regionerne nogensinde gjort noget godt?

Har regionerne nogensinde gjort noget godt?

For mig står regionerne som en legeplads for politikere, der ikke er plads til andre steder. Jeg kan slet ikke se, at regionerne har nogen berettigelse og jeg har ikke fundet eksempler på, at de gør noget godt for Danmark. Men jeg vil gerne korrigeres, hvis du ved, at der er et eller flere eksempler på en duelig indsats fra en eller flere regioner.

I dag (5. juni 2013) skriver journalist Jo Rey-Jensen et tankevækkende indlæg i Børsen. Som eksempel på en regions-uduelighed mere omtales Gentofte Hospital, som har 33.000 patientbesøg om året i deres ortopædiske klinik. Denne klinik er – hold fast – henvist til en kælder med slumtrappe og venteværelse med lavt loft med vandrør som dekoration. Afdelingens funktion er fordelt over flere bygninger af afstandene er sådan, at kirurgerne må løbe mellem operationerne til sengeafsnit og retur.

Samme sted har man lige brugt 28 millioner til en HR-afdeling, som ikke hører til Gentofte Hospital. Afdelingen har fået en luksusplacering, mens patienterne henvises til en kælder. Et andet sted på hospitalet – i Kirurgensvillaen – har man indrettet mødelokler med luksuriøs lounge, herskabsspisestue og designerkøkken med fastsansat husholderske. Journalisten kalder det for en ”forkælelseszone” for matriklens svulmende administrationsegment, som de kan benytte, når bureaukratimastodonten Region Hovedstadens administrative skal slappe lidt af fra papirnusseriet.

Næppe noget tilfælde, at den seneste tilfredshedsundersøgelse fra april i år viser, at patienttilfredsheden på privathospitaler ligger på 65,8 % eller 21 % højere end patienter, der er opereret på offentlige sygehuse.

Det er sådanne uduelighedsforsamlinger, som regeringen overlader hånd- og halsret over privatpraktiserende læger. Det er sådanne uduelighedsregioner, der sammen med regeringen har kanøflet lærerne.

Måske tager jeg fejl, men hvilken nytte har regionerne gjort?

Scroll til toppen