Kære Thor Möger Pedersen – du ved det jo godt

Kære Thor Möger Pedersen – du ved det jo godt

Kære Thor,

Jeg synes ikke det er fair du mistænkeliggør grupper af den danske befolkning for at varme op til at du vil beskatte dem hårdere end nu. De mennesker Danmark skal leve af hører til i din hadegruppe, som du nu stempler på en måde som minder mig om krigens tid, hvor en bestemt befolkningsgruppe blev påført en gul stjerne.

I et interview i JP siger du i dag, at SF ”stræber efter at være de hårdtarbejdende lønmodtageres tillidsrepræsentant”. Dem du kæmper imod, beskriver du ordforførende på denne måde: ”Det er piloter, bankdirektører, overlæger, professorer, advokater, topchefer, ejendomsspekulanter. Det er mennesker, der aldrig oplever, at budgettet vælter, fordi køleskabet sætter ud. Det er generelt mennesker, der ikke føler sig truet af arbejdsløshed, og folk, der kan købe en kæmpe villa uden at tage lån i banken”.

Jeg har ikke en kæmpevilla, men bor i et hus, som ikke er mere luksuriøst end mange af de huse, der ejes af folk i den elske-gruppe. Jeg har arbejdet siden jeg var knægt. Mine forældre var arbejdere og døde tidligt. Jeg har klaret mit selv og har aldrig haft et sabbatår, men har knoklet og for 26 år siden etablerede jeg en virksomhed, hvor jeg gennem årene har skabt adskillige arbejdspladser. Jeg er nu 59 år og min arbejdsuge er på ikke under 60 timer. I alle årene har hårdt arbejde været kombineret med dybe overvejelser og tanker om hvordan virksomheden nu skulle klare skærene, overleve og udvikles.

Jeg har adskillige gange talt på fingrene i økonomisk henseende. Det gør jeg heldigvis ikke længere, men jeg ved hvordan det er. De penge jeg nu har, har jeg knoklet for – hver en øre – og samfundet har først taget sin betydelige del heraf. Jeg har hele min barndom levet i en familie, der økonomisk var konstant på røven og jeg har selv været det, så jeg ved udmærket, hvad det er. Kære Thor: har du nogensinde selv været på røven? Kender du det, du fremhæver din elske-gruppe for?

Jeg har aldrig fiflet med skatten, men betalt, betalt og betalt. I alle årene har jeg afleveret til et samfund, der ikke har evnet at tage seriøst vare på mine skattemidler, men har forvaltet midlerne på en måde, så mit fædreland stander i våde. Og nu skal jeg – der hører til den del af din hadegruppe, der er advokater – så læse din karakteristik. Jeg synes ikke det er i orden, kære Thor.

Det er noget flot, når du opdeler befolkningen i ”hårdtarbejdende lønmodtagere” og så en gruppe, du åbenbart betragter som forkælet og ikke hårdtarbejdende.

Du ved jo godt, Kære Thor, at den gruppe du udstiller, ikke er rigtigt beskrevet af dig.

Du ved, at den er nødvendig for Danmark.
Du ved, at topchefer og andre i din hadegruppe arbejder knaldhårdt – nogle af dem i døgndrift.
Du ved også, at Danmark ikke har råd til at miste den unge del af dit hadesegment – for så er der ikke noget Danmark.
Du ved godt, at du ikke kan hæve skatten i dette land, hvis du vil motivere den unge generation til at have andet og mere end et sommerhus her.
Du ved godt, at løsningen ikke findes i at råbe skingert efter ordentlige mennesker – det tjener kun til at glæde uordentlige mennesker i dit eget parti.

Der findes brodne kar i begge din grupper. Flittige og dovne. Karl Smarter og charlatan’er, som ikke bidrager til festen. Banditter og bedragere. Og i begge grupper findes der de flittige, som knokler.

De ordentlige SF’ere ved godt, hvordan det er fat.

Hvad er dit formål?

Hvorfor medvirker du i en ny blokpolitik i stedet for at tage seriøst vare på Danmarks fremtid? Hvorfor spiller du – der er så ung – de gamle mænds 0-sumsspil? Lefler du for en bestemt gruppe af mennesker, der ikke ved, hvad der foregår? Søger du at bekæmpe afgangen af SF-vælgere til Enhedslisten? Det er jo som at tisse i bukserne – den eneste vej frem er ærlighed, kære Thor. Det skulle du forsøge dig med.

Ærlighed+hjerte+engagement. Det er en cocktail, som virker – både i din favorit- og i din hadegruppe.

Held og lykke med et tiltrængt sporskifte.

Se JPs artikel her

Scroll til toppen