Danmarksindsamling – hvorfor gøre det så ringe?

Danmarksindsamling – hvorfor gøre det så ringe?

Havde glædet mig til at se Danmarksindsamlingen fredag. Jeg holdt kun 14 minutter. Hvorfor? Jeg synes godt der må være stil over en landsindsamling. Men det var der ikke. Værtsparret – de 14 minutter jeg så – var Medina og Søren. De havde klædt sig pænt på, men stak bare ud fra alle andre. Det får vel være, men da Medina begyndte at læse op og det hurtigt viste sig, at det kan hun ikke, så krakelerer det hele. Det er ikke i orden at værtsparret ikke kan udtale navnene på de, der har doneret 100.000 kroner eller en halv million. Det kan kun forklares i en upassende arrogance og/eller manglende forberedelse.

Jeg følte mig som tilskuer til an fest i børnehaven, hvor de små havde overtaget, mens de voksne arbejde bagude. Adskillige ordentlige mennesker sad hele aftenen og tog mod telefoner. Det var pinligt at se værten springe til og fra som en anden kakerlak. Toppen (bunden!) blev nået, da Søren R stak mikrofonen op i ansigtet på en seriøs medarbejder og nærmest tvang ham til at smide bukserne, hvis der kom mindst 20 millioner kroner ind. Det er simpelthen ikke orden at trække tingene ned på det niveau i en sag med et så alvorligt emne.

Og hvorfor skal vi plages med et fuldstædig amatøragtigt klip fra MacDonalds og intetsigende interviews med chefen og 1. årseleven. Lad os få rigtige mennesker og ægte situationer og gode historier. Fri os fra at reklamere for en tøjforretning og får 50.000 kr for at samle ti bøjler. Hvad foregår der i jeres hoveder?

Konceptet trænger i den grad til fornyelse. Fri os fra dette mærkværdige miks mellem at vinde en bil og give 150 kroner og føle sig hjertens god. Hold op med at omtale tingene på jeres nedgørende måde. Klæd jer til lejligheden og spar os fra at se på mennesker, er helt åbenbart tror de er verdens vigtigste, så vigtige, at de har forsømt den mest grundlæggende forberedelse.

Må vi bede om professionelle TV-folk med pondus og begge ben på jorden. Og fri os fra at gøre det hele til en tiggerkampagne før, under og efter eventen.

Det er muligt jeg har været uheldig, men jeg magtede ikke et halvt minut mere. Det akn gøres bedre, hvis man vil holde op med at lege X-factor og i stedet lave Danmarksindsamling.

Scroll til toppen