Ekstra Bladet – lyver

Ekstra Bladet – lyver

I EkstraBladet kan man på nettet læse denne malende overskrift:

”Livsfarlig mistanke: Rygestoppillen Champix har dræbt tre danskere”. Langt nede kan man læse følgende: ”ifølge opgørelsen fra Lægemiddelstyrelsens database kan pillerne også have udløst blandt andet et dødsfald, hvor en kvinde på 35 år døde af en blodprop i hjertet efter at have taget Champix i syv uger”. Hallo! Pillerne ”kan have udøst” ikke tre, men et dødsfald. Overskriften konstaterer, at der er tale om tre dødsfald, som var de en kendsgerning.

I Ekstra Bladets onlineindlæg kan man i direkte forlængelse af artiklen læse følgende betalte annonce:

”Kønne baltiske piger: Single piger fra Estland, Letland & Litauen flytter gerne til Danmark”. Siger det i grunden ikke meget om denne avis? Det synes jeg.

Det er så trættende at pressen hele tiden jagter pseudoskandaler. Ekstra Bladet har jo helt – formentlig ganske bevidst – forbigået det reelle problem i Champix-sagen: hvor mange mennesker dør af rygning i Danmark hvert år? Ved du det, kære læser? Svaret er flere end 14.000. I trafikken dør 3-400 mennesker. Er problemet så risikoen ved midler, der skal hjælpe folk af med livsfarlige vaner eller er det de livsfarlige vaner? Hvad er Ekstra Bladets dagsorden?

Samme Ekstra Bladet nøjes ikke med at reklamere for kønne baltiske piger. Avisen har en lukrativ forretning på annoncer for prostituerede, hvoraf en ukendt procentdel ikke har valgt denne forretningsform frivilligt. Hvor mange er døde af at annoncere i Ekstra Bladet og få besøg af en gal kunde? Jeg tror det er væsentligt flere end de tre, der er nævnt i overskriften omtalt her.

Ekstra Bladet er en storhyklerisk og løgnagtig avis, der omsætter menneskers frygt og nysgerrighed til penge. Og det sker på den mest salvelsesfulde og mest uacceptable måde. Hvor er det sørgeligt.

Vi har ikke brug for denne type dybt, dybt useriøse aviser. Luk dog denne helt overflødige avis og lad de seriøse medier klare tingene. I 1978 havde denne elendige avis 278.000 læsere. I andet halvår 2010 var oplaget 72.986 eksemplarer – hovedparten formentlig steder der fejlagtigt mener de skal betale for dette mærkværdige organ.

Scroll til toppen