Må en politiker betale penge for en vens kokaingæld til en pusher?

Må en politiker betale penge for en vens kokaingæld til en pusher?

Hvad vil du gøre, hvis din ven kommer i klemme og skylder penge til et betændt miljø? Vil du hjælpe eller råde ham til at gå til politiet? Spørgsmålet er oppe i dagens drøftelser. Ud fra det jeg har læst, er det ikke så svært: selvfølgelig ville jeg hjælpe min ven. Og jeg ville ikke være kriminel, eller et dårligt menneske fordi jeg betalte en vens gæld.

Der er forskel på at købe narko og på at indfri en gæld for køb af narko. Hvis min ven havde bragt sig i omstændigheder, hvor han kunne risikere at fortsætte nedad bakke på en ukontrollabel glidebane, så ville jeg hjælpe. Der er forskel på at læse i en avis, at et problem består og så selv sidde med det. Der er forskel på selv at involvere sig med kriminelle og så forsøge at hjælpe en ven ud af et spindelvæv. Det er oplagt, at en toppolitiker skal tænke sig ekstra grundigt om. Det hævde Samuelson også, at han har gjort. Ved dels at kontakte justitsministeren og politiet og dels ved at bede ministeren underrette PET. Det er ikke oplyst, hvilke råd, der er givet tilbage på disse henvendelser, men ifølge justitsministeren er det ikke umiddelbart til at finde henvendelserne. Muligvis fordi hændelsen ligger nogle år tilbage.

Berlingske har i dag en historie om, at Anders Samuelsen har betalt 10-20.000 kroner til en pusher, som arbejdede for et Hells Angels-medlem. Betalingen skete, fordi en person tæt på Samuelsen oparbejdede en gæld for køb af kokain. Den ene gang skete betalingen i en kuvert, den anden gang til en mand, som Anders Samuelsen ifølge Berlingske ikke vil fortælle nærmere om.

Anders Samuelsen skriver på hans Facebookprofil søndag formiddag: ”Berlingske Tidende bringer i dag søndag en historie om mig. Jeg er i øjeblikket til FN’s generalforsamling i New York og har følgende kommentarer til historien: ”Jeg har gjort det, alle andre ville have gjort i den situation: Hjulpet et medmenneske, der havde brug for min hjælp. Sammen med familie, venner og den berørte person er det lykkedes at få vedkommende på rette spor. Det er jeg meget stolt, glad og taknemmelig over – i det omfang, jeg har andel i den succes. For at sikre fuld oplysning i forhold til mit job som politiker ringede jeg personligt til daværende justitsminister Lars Barfoed og orienterede ham om sagen, inden
jeg medvirkede til at få gælden ud af verden. Jeg bad desuden Barfoed om også at orientere PET. Desuden blev politiet orienteret. Det var en gæld, der skulle betales som et første skridt, for at et ulykkeligt menneske kunne komme videre. Det blev den. Det er nu mit håb, at resten af pressen vil respektere privatlivets fred. Den pågældende person fortjener fred og ro til at komme videre med sit liv, og jeg har derfor ikke yderligere kommentarer til historien”. Ifølge Berlingske siger justitsminister Morten Bødskov hertil: »Justitsministeriet har set på det, der er ikke noget, der tyder på, at Anders Samuelsen har orienteret om sagen, omvendt kan ministeriet ikke fuldstændigt udelukke det«.

Pressen vil grave videre og så må vi se, hvad der viser sig. Indtil nu ligner sagen ikke en sag.

Scroll til toppen