Rød troværdighed – en by i Rusland?

Rød troværdighed – en by i Rusland?

”Når så fremtrædende politikere som Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal aflyser det ene løfte efter det andet, vil det på sigt underminere vores tro på politikeres troværdighed. Det vil også ramme blå bloks politikere”. Sådan skriver psykiater, pht. d. Henrik Day Poulsen i kronikken i Berlingske i dag.

Forfatterens pointe er, at ”den økonomiske situation er alt for alvorlig til at stå i stampe og sutte på tudekiks. Vi kan stadig nå at bevare danskernes tro på vores politiske system. Tillid og troværdighed er som silke. Skønt, men utrolig sart, hvis det ikke behandles med omtanke”. Og hvor det sandt. Hvor er det trættende, at det hele skal handle om mudderkastning og så lidt om konsensus. Sket er sket. Nu må vi tænke ud af boksen og fremad og på Danmark. Hverken blå eller rød stue har løsningen. Det er på tide at erkende, at der skal noget mere til. Blå stue har ikke vist tilstrækkeligt ansvarstagen i tide. Nu er muligheden der for at bakke op bag de radikale og S skal såmænd nok følge med. Så må SF bruge tiden på opgør med Enhedslisten, hvis de synes det bliver for tungt at være med.

Danmark er ved at gå i stå. Når ISS sælges ud – på linje med flere andre flagskibe – er det begyndelsen på enden. Vi har brug for en solid og fast politik, som fordrer, at V, S og R er parate til at tage et overordnet ansvar, hvor kernen er ansvarlighed og ikke det evindelige politiske skænderi. Tag nu og sæt jer sammen og aftal en periode og del æren ligeligt. For Danmarks skyld.

For nogle år siden ville ingen have troet vi kunne se en finansiel sektor i Danmark opføre sig, som vi har set. Og ingen ville have forudset Grækenlands sammenbrud. Hvem ville have spået, at USA var tæt på kollaps og at kineserne ville komme til at stå som de nye ejere af Guds eget land. Når først befolkningerne rundt omkring mister tilliden, så går det glat, hurtigt og alvorligt. Kan vi ikke i det lys være enige om, at intet er helligt i den rå kapitalistiske verden og at vores lille honningdepot – som størrelsesmæssigt er en mindre provinsby, burde kunne fordre af byrådet, at man tog sig sammen i et forsøg på at sparke landet op i momentum? Jeg kan varmt anbefale Henrik Day Poulsens kronik.

Rød troværdighed – en by i Rusland – læs kronikken her

Scroll til toppen