Kære Henrik Sass-Larsen og Helle Thorning – svar søges

Kære Henrik Sass-Larsen og Helle Thorning – svar søges

I dag har jeg talt med rigtig mange mennesker, som hver for sig på deres måde formulerer: ”hvad er den rigtige forklaring på Henrik Sass-Larsens exit”?

I går gjorde Henrik Sass-Larsen hvad han kunne for at stille sig frem og svare på spørgsmål. Det virkede blot som om det i forvejen var bestemt, hvad svaret skulle være, uanset spørgsmål.

Kære Helle Thorning: alt tegner til, at du bliver Danmarks ny statsminister. Jeg synes det er en dårlig start, hvis vi skal gå rundt og mistro dig for at give en urigtig eller ikke dækkende forklaring til Danmarks befolkning.

Jeg er ked af at have en leder af Danmark, som tror borgerne er så dumme, at man vil tro på, at det er udelukket at være minister i Danmark, hvis man siddende på en café bliver opsøgt af f.eks. en rocker og svarer på spørgsmål. Vi er måske ikke så kloge som en kommende statsminister, men jeg vil sige, at vi er kloge nok til at vide, at der her skjules oplysninger. Det mindste du kunne gøre, Helle Thorning, var da at sige, at du ikke kan fortælle hele begrundelsen. Du har jo i din egen skatte sag – efter først at have haft det modsatte standpunkt – indtaget den holdning, at hele skatteafgørelsen er en privatsag. Hvis du mener det samme gælder for Henrik Sass-Larsen, så sig dog det.

Vi er også mange, der savner en forklaring på, at du som kommende statsminister har haft Henrik Sass-Larsen med ved forhadlingsbordet i vigtige og fortrolige forhandlinger, når du mener det er klogt af Sass-Larsen, at han trækker sig?

Vi  danskere kan godt tåle at høre sandheden. Vi foretrækker den. Så kom nu med den rigtige forklaring.

 (Bragt i Berlingske 1. oktober 2011)

 

Scroll til toppen