Henrik Sass-Larsen: Der bliver ikke flyttet et komma – så må de radikale vælte regeringen

Henrik Sass-Larsen: Der bliver ikke flyttet et komma – så må de radikale vælte regeringen

HUSKER I HENRIK SASS-LARSEN, da S og SF nedgjorde de radikale? Der bliver ikke flyttet et komma i S og SF’s fælles skatteudspil, selv om De Radikale nu truer med ikke at stemme for skattepolitikken, hvis den ender i folketingssalen. Det fastholder Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen. “Den skattepolitik og udlændingepolitik, som S og SF er blevet enige om, vil blive en del af et kommende regeringsgrundlag. Det ligger fast,” siger han. Spørgsmål: Hvordan kan det blive det, når De Radikale nu entydigt siger, at det ikke bliver med deres stemmer? “Jamen, så må De Radikale vælte regeringen, hvis de vil det.

ORDENE BLEV IFØLGE RITZAU sagt den 11. september 2009. Altså for to år siden. Hvordan kan en politiker tæt på toppen i S og SF udtale sig så skråsikkert og så nedladende overfor et tænkt støtteparti? Sandheden er, at S og SF regnede med, at de kunne styre udenom de radikale. Derved viste de deres oprigtige indstilling og magtsyge. Det er værd at erindre i dag, nu hvor legen er blevet til alvor. Det er værd at være opmærksom på, at S og F reelt har anset de radikale for folk, man kunne bruge som stemmekvæg. Når samme Sass-Larsen i dag meget gerne vil have de radikale med i regering, så kan han ikke derved udviske fortiden, som afslører, hvad S og SF reelt ønsker sig.

Kilde:

Fredag d. 11. sep. 2009 kl. 21:39 af kris / Ritzau

De Radikale vil ikke støtte Socialdemo­kraterne og SF’s fælles skatteudspil. Det slår partiets politiske leder, Margrethe Vestager, fast med syvtommersøm inden Det Radikale Venstres landsmøde i weekenden.

Ifølge S og SF skal de to partiers skatteudspil skrives direkte ind i et eventuelt nyt regeringsgrundlag, hvis S-formand Helle Thorning-Schmidt bliver statsminister. Men Vestager me­ner, at Thorning-Schmidt og SF-formand Villy Søvndal har gjort regning uden vært. For De Radikale afviser nu kategorisk at lægge stemmer til det.

“Det skatteudspil, som S-SF har fremlagt, vil vi ikke støtte i sin nuværende form. Hvis man ser på helheden i det, så synes vi, der er for få grønne ambitioner og frem for alt, så virker det ikke på risikoen for en velfærdskrise, fordi der mangler arbejdskraft,” siger Margrethe Vestager til Ritzau.

R vil have indflydelse
Hun ønsker indflydelse på skattepolitikken, som er et kerneområde for Det Radikale Venstre. Og får De Radikale ikke indrømmelser, må S og SF kigge langt efter de radikale mandater, hvis den røde skattereform ender i folketingssalen.

“Hvis det bliver stillet som et lovforslag i folketingssalen i sin helhed og i sin nuværende form, så vil vi ikke stemme for det,” siger Margrethe Vestager.

S: Så må de vælte regeringen
Der bliver ikke flyttet et komma i S og SF’s fælles skatteudspil, selv om De Radikale nu truer med ikke at stemme for skattepolitikken, hvis den ender i folketingssalen.

Det fastholder Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen.

“Den skattepolitik og udlændingepolitik, som S og SF er blevet enige om, vil blive en del af et kommende regeringsgrundlag. Det ligger fast,” siger han.

Spørgsmål: Hvordan kan det blive det, når De Radikale nu entydigt siger, at det ikke bliver med deres stemmer?

“Jamen, så må De Radikale vælte regeringen, hvis de vil det.

 

Scroll til toppen