Danmark har tabt i aften – men vi må videre

Danmark har tabt i aften – men vi må videre

DET GIK SOM FORUDSAGT og frygtet. S og SF, som er gået tilbage, skal danne regering. Enhedslisten er gået frem og har allerede på valgaftenen markant skærpet kravene til et råt socialistisk samfund. Overfor står en glad Margrethe Vestager, som har fået et flot valg.

DET ER FOR SPÆNDENDE. Fordi det ikke er et spørgsmål om en leg. Det er et spørgsmål om vores lands fremtid. Kan vi regne med, at den ny regering vil klare det. S og SF vil gerne, siger de. Er det sandt? Jeg tvivler. Men lad os så antage, at de gerne vil. Næste spørgsmål er: kan de? Det håber jeg, men jeg tror det ikke. S og SF vil være nødt til at gennemføre en politik, som de er imod. Er det et godt regeringsgrundlag? Jeg synes det ikke.

DER BURDE VÆRE ET ALTERNATIV. VKRS burde gå sammen. Thi havde blå blok vundet, så var det ikke blevet afgørende bedre. SF er vingeskudt. Enhedslisten er gået frem, men har en politik, som ikke hører til i den vestlige verden. Jeg beundrer Johanne Schmidt-Nielsen for hendes retoriske evner og smukke udsende og hendes kampgejst. Hun mener by heart, at danske virksomheder skal nationaliseres og at almindelige familier skal beskattes hårdere. Det er – tror jeg – ikke den måde vi kan komme videre. Og samme problem havde vi haft, hvis blå blok havde vundet snævert. Det er som om Danmark er forført til at tro, at vores fremtid ligger trygt i, at et snævert flertal vinder. Sådan er det desværre nok ikke.

DANMARK KLARER SIG IKKE MED selv den bedste retorik. Jeg er bange for, at Danmark får en meget brat opvågning. Jeg tror ikke Helle og Villy har mulighed for at føre Danmark trygt videre. Det får vi se. Det bliver spændende. Alle de mange, der tror, at en ny regering vil gøre livet bekymringsfrit får – frygter jeg – en hård opvågning. Lad os se.

Scroll til toppen