Nu kan jeg igen stemme konservativt – tak Lars Barfoed og Margrethe Vestager

EFTER ÅR I LANDFLYGTIGHED ser det ud til, at jeg igen kan stemme konservativt. Det er jeg glad for og sender tak til Lars Barfoed og Margrethe Vestager.

Sass Larsen og Ole Sohn siger i dag i Berlingske, at de ikke ser nogen hindring i at forhandle en finanslov hjem alene med Enhedslisten. Dermed ved vi, at S og SF går efter at fortsætte blokpolitikken, blot med den ændring, at de vil skifte blå ud med rød. Læg meget mærke til det: hvis du vil af med blokpolitikken, så bør du ikke stemme S, SF, DF eller Ø.

Lars Barfoed og Margrethe Vestager i historisk aftale om Danmarks fremtid

KONSERVATIVE OG RADIKALE melder modigt og klogt ud, at de vil gøre op med blokpolitikken. Uanset om det bliver en rød eller blå regering vil de to partier samlet være indstillet på at gøre forhandlingerne brede, herunder også at søge socialdemokratiet inddraget. Pia Kjærsgaard raser, for hun indser straks, at Dansk Folkepartis dage med stor indflydelse nu er forbi.

Tiden er knap. Vi skal have Danmark på sporet igen.

I POLITIK skal der være plads til forskelighed. Intet parti i det danske folketing sidder uden opbakning fra en række stemmeberettigede, så alle har lov til at være der og pligt til at kæmpe deres kamp for deres vælgere. Det kan gøres på forskellig måde og jeg tror vi er rigtig mange, der gerne ser blokpolitikken forsvinde. Den har, som jeg ser det, intet godt udrettet. Berlingske skriver i dag i lederen, at der er nået fine resultater på udlændingeområdet, men sandheden er, at Danmarks ry her med rette har lidt skade på grund af de gennemførte stramninger. Nogle få har været nødvendige, men langt de fleste er pinagtige for et moderne og demokratisk samfund. På retsområdet er der gennemført de mest nederdrægtige regler, som overhovedet ikke er en retsstat værdig. Eksplosionen i offentligt ansatte, med det formål at please vælgergrupperne og købe en ny regeringsperiode, har været svær at se på. Statsministeren blev selv så træt af det, at han skyndte sig ud af landet og efterlod en nation, der sejlede af sted mod kaos.

MARGRETHE VESTAGER viste mod og kompetence, da hun gik med i regeringens invitation til forhandlinger og – på trods af alle mulige kloge hoveders forudsigelser – nåede et resultat sammen med regeringen. Dansk Folkeparti fik held til at gøre forliget mindre robust end de ansvarlige økonomiske partier ønskede, men der kom et vigtigt resultat. Det var det eneste rigtige. Når S og SF stak hovederne i busken skyldtes det alene spekulation i at købe stemmer, selvom prisen var Danmarks ve og vel. Det var et klart signal om æstetikken hos S og SF. Lederen af S har aldrig været socialdemokrat i hjertet og lederen af SF har et hjerte, der brænder for alt andet end den politik, han står på mål for. Det er ikke betryggende og derfor stoler jeg ikke på, at S og SF kan føre landets politik på forsvarlig vis.

KONSERVATIVE OG RADIKALE vil på baggrund af denne udmelding – og med en klog valgkamp – kunne hente rigtig mange stemmer. Jo flere de henter, desto større indflydelse vil de få i en ny regering. Hvis blå blok vinder valget, kan et styrket radikalt venstre eliminere Dansk Folkeparti, som aldrig har passet godt ind i regeringens politik. Hvis rød blok vinder valget er det helt afgørende for Danmarks fremtid, at de radikale har musklerne til at stå imod S, SF og Ø. Alt tegner til, at de vil have det sammen med de konservative og mon ikke venstre så også må melde sig. Måske vil selv socialdemokraterne nærme sig. Så kan DF, SF og Ø sidde og drøfte politik, men de kan ikke bestemme. Nu er risikoen for en valgkatastrofe begrænset til risikoen for at S, SF og Ø alene får flertal. Sker det, så bliver det ikke godt for vores land. Vi kan i dagens Berlingske læse, at Sass Larsen og Ole Sohn begge klart siger, at de ikke ser noget problem i at forhandle en finanslov på plads alene med Enhedslisten. Her afslører de deres sande jeg: de jagter blokpolitikken, blot med den ændring, at det skal være rød blok, der styrer landet. Læg mærke til det: Sass Larsen hånd i hånd med Ole Sohn, der aldrig har afsværget hans langvarige støtte til østdiktaturet. De to vil sammen med Enhedslisten føre dansk politik, hvis de kan få lov. I sandhed en ganske uhyggelig tanke.

TAK MARGRETHE, TAK LARS for jeres udspil. Hold fast i den linje, så bliver I stærke. Og Danmark rigere og bedre.

Scroll til toppen