Love Camp – spiller forfulgt uskyldighed

Folkene bag Love Camp og ejeren, der ikke kunne få Roskilde Festival til at betale 10 gange markedslejen for jorden og derfor har spekuleret i at nasse på byens festival bliver ved. Deres plan er åbenbart dagligt at fortælle en historie om, at Roskilde og Festivalen forfølger dem. I dag er historien, at også politiet forfølger dem og får de ikke deres vilje, skal ombudsmanden på banen.

Love Camp nasser på Roskilde

Som fast festivalgæst siden 1971 er jeg forarget over såvel Love Camp som ejeren af jorden, der bruges af Love Camp. En del mennesker er ikke enig med mig. Deres argument er, at der er fri konkurrence og at festivalen da ikke kan tage skade af en smule konkurrence. Der sammenlignes med det almindelige erhvervsliv, hvor en købmand må finde sig i, at en anden købmand åbner butik dør om dør.

Den sammenligning holder bare ikke. Jeg er selv erhvervsdrivende og jeg kender udmærket til konkurrencen. Den har jeg altid respekteret, men jeg har aldrig respekteret unfair konkurrence. Det synes jeg heller bør accepteres i dette tilfælde.

Her er det en privat erhvervsmand, der forlanger hvad der ifølge Roskilde Festival svarer til ti gange markedslejen. Og når festivalen afviser det, så går man en anden vej: man udlejer til en festival, der skal konkurrere med Roskilde Festival, som er en non-profit-organisation, hvor pengene går til særdeles gode formål, hvilket har været tilfældet i alle årene. Det er ikke fair at placere en forretning på nøjagtig samme tid og sted som Roskilde Festival. Det giver problemer, øgede omkostninger og i sidste ende vil det give færre indtægter for de mange frivillige foreninger, der er på pladsen. Det bliver svært at skelne mellem hvor eventuelle problemer er opstået og der er allerede konstateret gener for publikum.

Love Camp er blevet vel modtaget af en helt ukritisk lokal presse, som ikke har villet gå nærmere ind og undersøge, hvad Love Camp reelt er og hvilke motiver jordbesidderen reel har. Den lokale presse har heller ikke forholdt sig til den skadevirkning, der kan opstå af dette kluntede hævntogt. Det minder om rent mikrofonholderi.

Man kan ikke sammenligne en privat jordudlejer og dennes privatøkonomiske interesser med en almennyttig forening, der gennem en menneskealder har opbygget brandet Roskilde og som stadig tiltrækker kunderne. Det er uacceptabelt snylteri at en privat erhvervsdrivende sætter sig passivt og forventer uden deltagelse i alle udgifterne at kunne indkassere fortjenesten på Roskilde Festivals arbejde. Dermed nasser man til skade for en række mennesker, en række foreninger og Roskilde by.

Havde Love Camp haft reelle hensigter, så var man nok ikke startet med at forsøge at tørre jorden af på festivalen til kunstig overpris og man havde nok loyalt indledet drøftelse med festivalen om projektet. Det har man ikke kunnet og det ser udefra ud som om det er begrundet i, at Love Camp er opstået som et hævntogt. Det er ikke rart at se på.

PS: Foreningen Roskilde får hele overskuddet fra Roskilde Festival. Foreningen har ove årene uddelt mere end 135 millioner kroner til humantiære formål. Hvor meget mon blomster- og jordhandleren har uddelt til samme formål?

Læs også: Derfor er jeg på Roskilde Festival – igen i år

http://tinyurl.com/62do4sk

Elsk en roma:
http://wp.me/p1w55H-rE


http://tinyurl.com/3krxqnu

Roskilde på Berlingske:

http://www.b.dk/roskildefestival

Roskilde Festival
http://roskilde-festival.dk/

Orange Route
http://www.orangeroute.dk/

Med venlig hilsen
Advokat(H) Allan Ohms
Forum Advokater – mødested for løsninger
+45 4638 0321 – ao@forumadvokater.dk www.forumadvokater.dk

Læs desuden ”Om bloggen”, hvoraf fremgår, at mine blogindlæg naturligvis står for min egen regning.
Scroll til toppen