Hvad er retssikkerhed…Helle og Villy er tavse – Pia ved det ikke – fra Folkemødet

Jeg har valgt at stille politikerne et spørgsmål om retssikkerhed. Ikke på egne vegne, men på vegne nogle af dem, der snydes for retssikkerheden.

Fra Folkemødet - hvad siger politikerne om "retssikkerhed"

DE MANGE, der ikke kan få offentlig retshjælp ved advokat. De mange, der ikke kan få fri proces. De mange, der med fri proces damptromles af staten. Du skal være ved muffen, hvis du får et juridisk problem og mit spørgsmål er: kan vi være det bekendt i Danmark? Vil vi med åben pande vedkende os, at vi på nogle områder omkring retssikerhed nærmer os en bananrepublik?

De mange med god økonomi tænker ikke over det. De, der ikke har stået og haft brug for retssikkerhed ved ikke, at problemet findes. Og at det er alvorligt. Det er lige så slemt af mangle retssikkerhed, som det er at være syg. Faktisk kan du blive syg, hvis du kommer i klemme i retssystemet. Det er der desværre dagligt eksempler på.

Det er min tese, at retssikkerhed ikke interesserer politikere, ganske enkelt fordi der ikke er stemmer i det. De, der har brug for retssikkerhed og som ikke selv kan betale, er en gruppe uden stemme i det danske samfund. Kun de ramte, politikerne og juristerne ved dette. De ramte kan ikke gøre noget. Politikerne vil ikke. Og alt for mange jurister holder problemet for sig selv. Vi bør være bedre til at italesætte dette.

Pia Kjærsgaard på Klostergaarden, Allinge

I morges stillede jeg spørgsmålet om retssikkerhed til Pia Kjærsgaard. Jeg spurgte: “Hvad mener du om retssikkerhed og hvad har Dansk Folkeparti gjort for retssikkerheden”. Svar: “Du må konkretisere spørgsmålet mere”. Det er da et tankevækkende svar fra en dansk toppolitiker på et klart og konkret spørgsmål. Jeg uddybede og på et splitsekund var Pia Kjærsgaard så inde på udlændingespørgsmålet og en række af sager, der var rejst mod hende og hvor partiet havde betalt advokatregningen. Hun forstod tydeligvis ikke, at en række mennesker ikke kan sende deres advokatregning til et politisk parti. Og at de regler, hun bakker op om, fører til vældige skævheder, der ikke mindst rammer i hendes eget vælgerkorps. Interessant, men ikke overraskende.

Helle og Villy vil ikke svare på om de vil styrke retssikkerheden. Pinligt.

Jeg stillede i eftermiddag spørgsmålet til Helle Thorning og Villy Søvndal. De svarede ikke… Når der spørges, om de to – hvis de kommer i regering – vil styrke retssikkerheden for de svageste og de ikke svarer, så er det også et svar. Desværre er jeg ikke spor overrasket. Der er intet håb at hente blandt rigets toppolitikere. Hvor er det sigende og tankevækkende.

Valget handler om egeninteresser. Vi vil vælges eller genvælges. Vi går efter stemmerne, hvor end de er. Pyt med retssikkerheden…

Jeg vil opfordre jer alle til at læse og kommentere disse blogindlæg om emnet:

Det kan vi ikke være bekendt. Af advokat(H) Lars Svenning Andersen, kronik
http://jp.dk/opinion/kronik/article2411839.ece

Mit læserbrev i Børsen 27. April 2011 Hvor længe skal der ventes på fri proces i Roskilde Bank-sagen.
http://allanohms.wordpress.com/2011/04/23/hvor-laenge-skal-der-ventes-pa-fri-proces-i-roskilde-bank-sagen/

Sag mod eksminister skal betales af borgsren – statens advokat får tre gange vinderens omkostninger
http://allanohms.wordpress.com/2011/05/11/sag-mod-minister-koster-borger-penge-%E2%80%93-statens-advokat-far-ti-gange-det-borgeren-fik-tilkendt/

Det kan vi ikke være bekendt – når retssamfundet svigter:
http://allanohms.wordpress.com/2011/04/27/det-kan-vi-nemlig-ikke-vaere-bekendt-nar-retssamfundet-svigter/

Fra Folkemødet:
http://tinyurl.com/6x9mtuu

Med venlig hilsen
Advokat(H) Allan Ohms, Forum Advokater – mødested for løsninger
+45 4638 0321 – ao@forumadvokater.dk www.forumadvokater.dk

Scroll til toppen