Folkemødet tilhører Bornholm – fingrene væk (Folkemødet er 13-16. juni 2012 i Allinge)

Folkemødet er forbi for denne gang. Nu debatteres, hvor det skal holdes næste år. Flere politikere har været inde på at flytte det til et andet sted i Danmark.

DET SYNES JEG er en dårlig idé. Rammerne i Allinge var helt perfekte. Naturen er smuk, der er plads, husrum og hjerterum. Det er ikke klogt at tale placering. I stedet skal vi tale indhold og drøfte, om der skal rokeres på nogle punkter.

Folkemødet skal holdes i Allinge, Bornholm

Jeg tror det vil være fint at holde mødet en fredag, lørdag og søndag, eventuelt med start torsdag eftermiddag. Det har flere været inde på og den idé bør snarest evalueres og der bør meldes ud, så næste års deltagere kan sætte tid af i kalenderen.

I år har der været mange gode møder. Uundgåeligt vil de lappe over hinanden. Der kan med fordel tænkes en lidt bedre mødestrategi sammen, så flest mulige kan nå mest muligt. Formen – den uformellem mingling kombineret med oplæg og inlæg, er god.

DI holdt forrygende debatdage i Klostergården, Allinge

DI havde berettiget succes med at trække en amerikansk professor til Klostergården for at fortælle om innovation og Danmarks muligheder. Den slags kig ind udefra er lærerige og gode. Mere af det, tak. Også gerne flere debatter og måske lidt længere møder. Aftenerne kneb det mest med. Det bør tænkes igennem og vurderes. Måske et eller to “store” aftenmøder og så mulighed for fælles komsammen derefter.

Vigtigst af alt er, at Bornholm gjorde det godt. Allinge gjorde det godt. Det fungerede. Lad os holde fast ved, at Folkemødet er her. Hvis Samsø eller andre øer vil lave noget for hele landet, så gør det. Men find selv jeres niche.

Bornholms borgmester Winni Grosbøll (S):

Winni Grosbøl med idémanden bag Folkemødet, Bertel Haarder ved åbningen af dette års Folkemøde

– Vi holder folkemødet igen den 13. til den 16. juni næste år. Om man vil lave noget i andre kommuner, må være op til dem. Men vi har fundet et godt koncept, og det vil vi holde igen næste år siger hun.

Her laver Bjørn Nørgaard kunst-happening på Gæsten. Et af talrige gode tiltag på Folkemødet

Det er godt. Og rigtigt. Bornholm har alt for mange gange opfundet noget, som så er taget fra øen. Denne gang bør der vises forståelse og respekt. Derfor opfordrer jeg politikerne til at bakke op om den gode placering på København. Vi, der bor andre steder i landet – selv bor jeg i Roskilde – kan da uden problemer tage turen og lade os berige af den smukke bornholmske natur.

Lad os få hurtige, gode og koncise meldinger om Folkemødet 2012. Lav en idékonkurrence henover sommeren og efteråret og sørg for god opvarmning til foråret, så alle er velinformerede. Lav Folkemødet-pakkerejser. Gør det let at deltage og bind eventuelt en “turistindslags-mulighed” i begge ender af Folkemødet-dagene. Mulighederne er legio. Held og lykke med at fastholde Folkemødet i Allinge og med videreudviklingen.

Fra Folkemødet:
http://tinyurl.com/6x9mtuu

http://tinyurl.com/67zcuky

Med venlig hilsen
Advokat(H) Allan Ohms
Forum Advokater – mødested for løsninger
+45 4638 0321 – ao@forumadvokater.dk www.forumadvokater.dk

Læs desuden ”Om bloggen”, hvoraf fremgår, at mine blogindlæg naturligvis står for min egen regning.
Scroll til toppen