Er Love Camp forretning – eller er det rent nasseri?

Hvis en festival har været i gang fra 1971 og hvert år siden og en anden festival så finder på at arrangere en konkurrerende festival – hvad vil du så kalde det? Er det sund konkurrence eller rent nasseri?

Love Camps snylteri kan ramme byens foreningsliv

Her kan man jo gå lidt ind i det og se på valg af placering og bagvedliggende motiver, man kan se på festivalernes respektive planer og så danne sig et indtryk. Det er jo ikke forbudt at konkurrere, men er det tilladt at snylte?

Som jeg har forstået Love Camps koncept går det ud på at placere sig tæt på Roskilde Festival – på et areal Roskilde normalt har lejet til brug for formålet. Der skal være fri adgang for alle. Det er ikke tilladt at medbringe dikkevarer, for Love Camp skal leve af salg af drikkevarer og mad. Jeg forstår man venter 5.000 besøgende til Love Camp pr døgn.

Ud fra de beskrevne forhold kan jeg kun nå et resultat: det er rent nasseri og muligvis med et bagvedliggende element af chikaneri. Arrangørerne kigger i kalenderen. Det er jo enkelt, for alle kan se, hvornår der er Roskilde Festival i 2011 og i årene frem. Så lejer man et stykke jord og åbner portene, hvor Roskildes betalende gæster så kan gå på gratis kig og lytte til musikken. Man fjerner delvist et kundeunderlag for Roskilde Festival og udhuler dermed økonomien for festivalen og for de 25.000 frivillige, der er med til at få festivalen til at køre.

De, der ønsker at sælge øl eller mad eller andet og på den måde udnytte festivalens mange besøgende, har lært, at den går ikke. Skal det så være tilladt, blot fordi man lejer sig ind dør om dør med Roskilde Festival? Nej, vel?

Love Camp er et utiltalende arrangement, som spekulerer i gratis medieomtale og som går efter en gratis gevisnt. Love Camp er med til at så negativ opmærksomhed om Roskilde Festival. De fleste kan nok gennemskue snylteriet og derfor vil skadevirkningen næppe være stor. Men nogen skade vil Love Camps tiltag formentlig give. Hvis der bliver Love Camp, så vil skaden være større, fordi en del af Roskilde Festivalens kunder vil blive revet væk. Det vil i første række ramme byens foreningsliv. De ansvarlige burde tænke sig om og prøve at etablere forretning uden det er nødvendigt at snylte på andres indsats.

Egentlig har jeg slet ikke lyst til at omtale Love Camp. Det er vel det, de ønsker? Jeg gør det, fordi jeg synes grænsen for laveste fællesnævner med dette snylteri eller tyveri er for lav.

Læs også: Derfor er jeg på Roskilde Festival – igen i år

http://tinyurl.com/62do4sk


http://tinyurl.com/3krxqnu

Roskilde på Berlingske:

http://www.b.dk/roskildefestival

Roskilde Festival
http://roskilde-festival.dk/

Orange Route
http://www.orangeroute.dk/

Med venlig hilsen
Advokat(H) Allan Ohms
Forum Advokater – mødested for løsninger
+45 4638 0321 – ao@forumadvokater.dk www.forumadvokater.dk

Læs desuden ”Om bloggen”, hvoraf fremgår, at mine blogindlæg naturligvis står for min egen regning.
Scroll til toppen