Årets studentergave – Vilje til succes – af Roskildedrengen Lars-Christian Brask

Årets studentergave – Vilje til succes – af Roskildedrengen Lars-Christian Brask

Glæd en student. Glæd Danmark. Eller glæd bare dig selv. Læs ”Vilje til succes”, hvor finansmanden Lars-Christian Brask fortæller, hvad flid og målrettethed kan føre til.

“Vilje til succes” – skal være årets studentergave

BOGEN ER EN SYMFONI, der viser et menneske og en succes, der er resultatet af en sjælden målrettethed. Rammen er en fantastisk kombination af balance mellem det erhvervsmæssige, det familiemæssige og det samfundsmæssige. Symfonien er skabt gennem Lars-Christian Brasks (L-C) sigende motto: ”Viljen er en muskel, der bliver stærkere, jo mere du bruger den”. Et klogt motto, der ikke kan formuleres bedre. Dybt og rigtigt.

Bogen bør være årets studentergave. Vi skal vise vores unge, hvordan et liv kan leves og føre til resultater. Uden det rammer familien og uden det bliver kedeligt. Hvis flere vil gøre mere, kan vi nå meget. Vi har (endnu) et godt samfundsfundament, men vi mangler mål og vilje. Vi mangler lysten til flid. Vi er blevet slappe og derfor er det forfriskende at se dokumenteret, hvad der kan opnås ved vilje til succes. Eller sagt med L-Cs egne ord: ”Tænk hvis vi lægger samme energi i vores arbejde, som i vores fritid, når vi løber maraton, gennemfører en ironman og bestiger bjerge”. I stedet er alt for mange optaget af hvornår de kan holde fri fredag. L-C har fra karrierens begyndelse i Jyske Bank i Roskilde levet efter devisen ”mød først ind om morgenen og vær klar! ”Know your facts” – læs nyhederne i aviserne, så er du allerede foran i forhold til dine kolleger, der først lige skal lande og have en kop kaffe – inden de når til at orientere sig om verdenssituationen op ad formiddagen”.

I bogen beskrives en spændende international karriere, båret af flid, vilje, dygtighed og målsætning. L-C har aldrig været en “almindelig ansat”. Han har altid været firmaets ambassadør og troet på, at når du leverer ordentlig service overfor kunderne, så følger resultaterne med. Derfor går karrieren fra Algade i Roskilde til Københavns Fondsbørs, videre til klodens finansielle magtcentrum i London, til USA og retur til norden. I London etablerer han sin egen bank, som siden sælges. L-C er kreativ og nøjes ikke med den finansielle karriere. Han bliver italiensk restaurantejer i London (naturligvis på det højeste niveau), etablerer eget racerteam – Team Brask – og kåres som årets britiske racerman og karakteriseres som den, der har stået bag nogle af de bedste tiltag i international motorsport. L-Cs entreprenørgen har også ført ham til jobbet som banddirektør for popbandet Aqua, hvor hans strategiske og forretningsmæssige evner gjorde en stor forskel for bandet – og hvor hans holdning ”rather a tiger for a day than a sheep for a lifetime” kom til sin ret.

L-C glemmer ikke forretningstalentet, når han skifter jakkesættet ud med joggingbukser, som andre har gået i og går under cower som flaskesamler. Lever for 42 kroner om dagen, lever af at samle tomme flasker og donerer et betydeligt sekscifret beløb til velgørende formål, som tydeligvis lægger ham meget stærkt på sinde.

L-C er erklæret kunstelsker og kunstkender, med Michael Kvium øverst på ranglisten. Typisk for ham, har han valgt Kvium-værket ”Think bigger”, der hænger på hans kontor og minder om, at uanset om du er arbejdsledig eller hårdt presset direktør, så kan du hele tiden gøre det lidt bedre. Han er sportsinteresseret: bordtennis, fodbold og al form for konkurrence. Familiemenneske med stort F, der trods en tidkrævende, international karriere, altid sætter familien højt og hvor hustruen Sue har taget og fået lov til at fylde rollen som omdrejningspunkt, men vel at mærke med L-C som meget aktivt engageret, også i børnene Georgia og Oliver.

De, der ved hårdt arbejde og dygtig indsats opnår store resultater, har selv i Jantelovens fædreland en platform, hvorfra de kan tale. Der lyttes, når L-C tager ordet. Han taler lige ud af posen. ”Langt de fleste stiller sig tilfredse få hundrede meter før målstregen og udnytter dermed ikke deres potentiale fuldt ud. Selvom du kunne være til endnu større nytte og gavn for den organisation, som du er en del af for din virksomhed eller dit land…Danmark kan ikke overleve på myten om at være innovativ, så længe det offentlige kvæler iværksættere og virksomheder i regler og bøvl”.

Bogens vigtige budskaber fortjener at blive delt, ikke mindst blandt de unge, som skal bære samfundet videre. Tak for dette nyttige redskab til løsning af den store formidlingsopgave. Køb den til årets studenter og andre unge. Og læs den selv.

Læs også: Roskildedrengen Lars Christian Brask er bogaktuel.
http://tinyurl.com/66tp4h7

L-C. Brask: Vilje til forandring (2015)
Læs desuden ”Om bloggen”, hvoraf fremgår, at mine blogindlæg naturligvis står for min egen regning.
Scroll til toppen