Melodi Grand Prix – vestens dekadence for fuld udblæsning

Jeg sidder og ser Melodi Grand Prix. Hvorfor? Fordi jeg vil se, hvad der sker. Jeg har været til Melodi Grand Prix live og fundet det under lavmålet.

Overflade-forførelses-fræs - hvad skal vi med det?

I aften sidder jeg og tænker, at det her minder mig om min holdning til Danmarks Radios indførelse af FM i 1963: vi bedøver folket. På samme måde som det skete i Romerriget, hvor Colosseum var rammen om kollektiv bedøvelse af folket. Det førte som bekendt til, at dette veludviklede og højt civiliserede samfund gik under. Når jeg ser Melodi Grand Prix tænker jeg: totalt overflødigt. Musikken kan da være OK på nogle områder, men bedre, når jeg lukker øjnene.

Set-up-et er for overgjort. For overfladisk. Der er problemer med at den homoseksuelle speaker – som for mig er totalt for friskfyragtig og inder mig om en annoncesælger i et supermarked – ikke kan godkendes som medlem af det radikale venstre. *)

Jeg tænker på sommerens Schubertkoncerter. Fire dygtige musikere og smoking. De gør sig umage. Der er ro. Ikke video og flash og jeg ved ikke hvad. Hvorfor skal det hele gøres op i stroboskoplys og larm, mærkværdige kostumer, stor læbestift og lakeret hår i rå længder?

For mig er dette dokumentationen for vestens dekadence. Vi gider ikke grave et spadestik dybere. Vi vil overfladen og gider ikke tage verden alvorligt. DR2 har ikke ret mange seere. Det har Melodi Grand Prix – denne kollektive forførelse. Bedøvelse af folket, så vi er sikre på, at ingen tænker selv.

Folket bedøves. Bevidst. Pengegribbene flår hvad lås kan. Hvor er stoltheden og glæden. Hvorfor accepterer dygtige musikere at dølme deres faglighed ig dette set up, i dette underlødige show?

Hvorfor prioriterer vi ikke mere tid til at tage stilling til vores verdens udvikling? Gider vi ikke? Kan vi ikke? Vil vi ikke? HVor meget tid bruger du på TV a la Melodi Grand Prix og på at tage dit eget bevidste medansvar for verdens, Danmarks, din bys udviklinge, din arbejdsplads´udvikling og – vigtigst af alt – din egen udvikling?

Tager jeg fejl? Skriv, hvad du oplever og tænker om emnet.

*)
http://www.wajam.com/1upuor

Med venlig hilsen
Advokat(H) Allan Ohms, Forum Advokater – mødested for løsninger
+45 4638 0321 – ao@forumadvokater.dk www.forumadvokater.dk

Læs desuden ”Om bloggen”, hvoraf fremgår, at mine blogindlæg naturligvis står for min egen regning.

Scroll til toppen