Folkemødet – politisk debatfestival på Bornholm.

Folkemødet – politisk debatfestival på Bornholm. Indtryk og stemning. Læs her.

Folkemødets hjemmside

Den 15-18. Juni bliver der talt politik og samfund på Bornholm. Nærmere betegnet i den pragtfulde by Allinge. Folkemødet er en ny form for offentlige debat Den har opbakning fra alle Folketingets partier.

Folkemødet er en hyldest til demokratiet – som ikke er naturgivent, hvilket vi vist ikke helt husker i hverdagen 😉 Inspirationen er hentet i Sverige, hvor Olof Palme i 1968 hoppede op på ladet af en lastvogn og holdt en brandtale. Siden da er Almedalsveckan vokset til senest 12.000 deltagere og 1.300 debatarrangementer, fortæller Lars Trier Mogensen i Politiken i dag. Bertel Haarder citeres for at kalde Folkemødet for ”et politisk svar på Roskilde Festival. Dog med mindre øl og mere højskolepræget”. Og som Lars Trier Mogensen påpeger, så har bogen Bogforum. Musikken har Roskilde og nu har demokratiet så Allinge.

Politikens arrangementer på Folkemødet holdes på Gæstgiveren, der er en af hovedscenerne. Gæstgiveren er et fantastisk sted i Allinge med levende musik (i år fra 1. juli). Prøv det.

Malene og Henrik fra Gæstgiveren i Henriks sommerbil

Der har ikke tidligere været et lignende arrangement på dansk jord, hvor alle samfundsgrupper kan samles og på tværs udveksle synspunkter. Målet er at understøtte demokratiet gennem samtaler om samfundets udfordringer og muligheder.

Folkemødet bliver en årlig tilbagevendende begivenhed, og så snart datoerne for Folkemødet 2012 er klar, vil de blive lagt ud på folkemødet.dk

Det skal blive spændende at se, hvordan et kan udvikle sig.

http://www.brk.dk/brk/site.aspx?p=35046

http://www.gaestgiveren.dk/

Læs også: Fra Folkemødet, Allinge
http://tinyurl.com/6x9mtuu

Med venlig hilsen
Advokat(H) Allan Ohms, Forum Advokater – mødested for løsninger
+45 4638 0321 – ao@forumadvokater.dk
http://www.forumadvokater.dk/

Læs desuden ”Om bloggen”, hvoraf fremgår, at mine bloginlæg naturligvis står for min egen regning.

Scroll til toppen