Gå selv over for rødt – retsordførerne i Folketinget har et højt uvidenhedsniveau

Gå selv over for rødt – retsordførerne i Folketinget har et højt uvidenhedsniveau

Venstres retsordfører,Karsten Lauritzen, vil gøre det lovligt at gå over for rødt lys. Det er et herligt øjebliksbillede af den mentale tilstand hos noget så vigtigt om en af retsordførerne i det danske folketing.

– Det skal ikke være en kriminel handling, for vi har jo det problem, at der ikke er nogen, der overholder lovgivningen i dag, sagde han til DR Nyheder.

Mageløst sludder, må jeg sige. Har manden aldrig været udenfor Christiansborgs tykke mure? Selvfølgelig går vi overfor rødt, men kun i udvalgte situationer og dem vil vi gerne selv vælge. Det er en syg tanke at pille ved en så grundfæstnet regel med en påstand om at det – som Liberal Alliances lyse hoved Simon Emil Ammitzbøll har fundet frem til – vil frigøre tid hos politiet. Manden forestiller sig åbenbart at politiet er optaget af at holde vagt ved fodgængerovergangene. Manden er også retsordfører og han er også galt på den. Selvfølgelig bruger politiet ikke ressourcer på det.

Stillingen som retsordfører er vigtig for hele retspolitikken og når to retsordførere vil udstille deres egen uformåen på denne måde, så må jeg tage mig til hovedet. Desværre er jeg ikke overrasket, for jeg har mødt retsordførerne – fra alle partier – mange gange og hver gang er jeg blevet overrasket over vidensniveauet eller mangel på samme indenfor retsområdet. Forslaget om at lovliggøre at gå over for rødt er imidlertid en sjælden manifestation af det lave niveau.

Selvfølgelig skal vi ikke lave om på reglen om at rødt lyst betyder stop. Når vi står i en gade, der er fuldstændig øde og tom og lyset er rødt, så går vi over. Det er praktisk og fleksibelt, men det skal selvfølgelig ikke legitimeres ved en ændring af færdselsloven. Vi kan godt klare os selv og tænke selv.

Brug dog tiden på retspolitik i stedet for denne dorske opvisning i åndelig uformåenhed.

 • martin Gerup

  Godt skrevet. Skal vi virkelig indføre en petitesse anvisningsparagraf særligt for folketingspolitikere, der enten går rundt og keder sig eller har for lidt at lave. Den kunne anvise i rødt: svært ufremkommelig, gult: måske mulig og grønt: Prøv det af. Den her burde så sige stop. Det her er langt under målet for retspolitiske ordførere, og med til at dreje fokus væk fra langt vigtigere retspolitiske emner, f.eks. på de udfordringer den frie transport af kunst og kultur internettet har medført. Her er der tale om at folk går “over for rødt” hvert eneste sekund

 • Per Bekker-Madsen

  Et nysgerrigt spørgsmål Allan. Hvad skal der til for at få dygtige og anerkendte advokater til at søge opstilling til folketinget?

  • Allan Ohms

   Der er flere advokater i Folketinget.

Scroll til toppen