Åbent brev til nyhedschef Ulrik Haagerup

Åbent brev til nyhedschef Ulrik Haagerup

Åbent brev til Ulrik Haagerup

Kære Ulrik Haagerup

Jeg er dybt rystet over at læse Berlingskes historie om, at TV-avisens medarbejder har deltaget i et møde til drøftelse af en fuldstændig vanvittig – men effektueret !– idé om at gøre reportage fra en retssag til et teaterstykke. At produktionsselskab har med TV-avisens vidende indkøbt en busfold ”demonstranter”, der har båret skilte fremstillet af DRs samarbejdspartner.

Samtidig er det erkendt, at DR nytårsaften bad tre politikere gætte på indholdet af statsministerens nytårstale – vel at mærke efter, at de havde læst talen.

Du har beklaget det sidste, men søger at fragå et medansvar på det første. Det er ikke godt nok. Som leder har du ansvaret. Det ansvar ligger på et helt centralt område for en national nyhedskanal.

Enten må du gå af og overlade styringen til en, der magter at forvalte troværdigheden eller du må i fuld offentlighed – og på troværdig måde – vaske DRs beskidte klæder og så må du forklare os – der finansierer DR – hvordan vi – fremover – kan være sikre på, at DR ikke bringer fiktion i nyhedsudsendelser. Samtidig må du – på troværdig vis – fortælle, om der er andre teaterstykker gemt i den nationale nyhedskanals arkiver. ER der skjult andet for offentligheden?

Jeg har sendt kopi til generaldirektør Maria Rørbye Rønn

Med venlig hilsen
Allan Ohms
advokat(H)
Havnevej 3
4000 Roskilde

 • Jørgen Lang Jørgensen

  Efter at have læst et par af dine indlæg her på bloggen er det min opfattelse at du har et lidt anstrengt forhold til medierne.

  Nu vil du have Ulrik Haagerup fyret fra DR, i et tidligere indlæg “Ekstrabladet lyver” skriver du bl.a. følgende:
  “Ekstrabladet er en storhyklerisk og løgnagtig avis, der omsætter menneskers frygt og nysgerrighed til penge og det sker på den mest salvelsesfulde og mest uacceptable måde. Hvor er det sørgeligt.
  Vi har ikke brug for denne dybt,dybt useriøse avis. Luk dog denne helt overflødige avis og lad de seriøse medier klar tingene”

  Jeg spørger så hvem skal lukke det du kalder useriøse medier? I en diktaturstat er det ikke noget problem, der lukke man rask væk medier man ikke kan lide, desuden myrder man de journalister som har den frækhed at kritisere magthaverne.

  Iøvrigt er der det jeg vil kalde manipulation i al kommunikation Enten på den ene eller anden måde. Der findes ingen kommunikation heller ikke i TV-mediet, som ikke er manipuleret. Alle former for budskaber er mindst på ét stadium blevet manipuleret.
  Alle budskaber nuanceres,omformuleres, redigeres eller censureres.

  Medierne er kaldt den fjerde statsmagt, men er dog ikke nævnt i grundloven, men ikke desto mindre er de helt nødvendige og en klar forudsætning for for at vi har et demokrati som er reelt – med fuld ytringsfrihed.

  Enhver borger i et demokrati må selv vurdere og danne sin mening med respekt for andres holdninger og endvidere bevare sin kritiske sans om det han eller hun ser, hører eller læser i diverse medier uden at forlange lukning af de medier man tilfældigvis ikke er enige med.
  Tillige må man være klar på, at alt det der udsendes i nogen tilfælde ikke er den pure sandhed, men er fordrejet og i nogle tilfælde, det rene løgn.

  Jeg vil slutte med et citat:
  “For et nyde de uvurderlige fordele, presserfriheden sikrer, er det nødvendigt at underkaste sig de uundgåelige onder, den skaber”
  Alxis de Tocquerville

  • Ao

   Kære Jørgen Lang Jørgensen

   Tak for din kommentar.

   Hvem skal lukke useriøse medier, spørger du? Det skal vi, kunderne. Undlader vi at købe denne type aviser, så holder de op med at udkomme.

   Du ahr helt ret i, at der er forskel på kommunikation, men jeg mener ikke du har ret i, at der manipulewres i al kommunikation. Når man i DR i en nyhedsudsendelse begydner at bringe indslag fra DR-indkøbte demonstationer, så mener jeg vi er langt ude og jeg mener en nyhedschef enten må stå frem og meddele, hvilke skridt der tages eller gå af. Det DR har gjort rammer alle nyhedsmedier, fordi tilliden til nyhedsdækningen falder. Det er ikke fair overfor de lødige medier, hvortil jeg før har regnet DR.

   Jeg er ikke enig i det citat, du slutter med. Tværtimod bør pressefriheden ægge dem,d er har den, til at opføre sig ordentligt – prisen for pressefirhed skal ikke være og må ikke blive at vi skal underkaste os “uundgåelige onder”.

   Du har din gode ret til at være uenig med mig. JEg er glad for, at du har kommeteret og givet udtryk for dit syn på sagen. Tak for det.

   Mvh
   Allan Ohms

   • Per Larsen

    For allan Ohms er det bare trangen til at have en mening om alt, uanset.
    Andre steder på netmediet har han spurgt sine få dicible hvorvidt han burde, citat.: skrive kort eller holde kæft” Citat slut..

    Ti….Allan,….ti bomstille

Scroll til toppen